Home » Auto » Tips om sneller je rijexamen te halen

Tips om sneller je rijexamen te halen

 

Irijschool-societyn Nederland is het verplicht om een praktijkexamen voor de autorijbewijs te doen voordat je zelfstandig de weg op mag. Je mag vanaf je 17e je rijexamen doen. Daarvoor (of tijdens het volgen van rijlessen) doe je kennis op van de spelregels in het verkeer. Hiervoor moet je een theorie-examen halen. Iedereen vanaf 16 jaar mag het theorie-examen doen. Overigens is het niet verplicht om rijlessen via een rijschool te volgen maar vrijwel iedereen heeft tenminste een paar lessen nodig om te slagen voor het rijexamen. Vanaf 16,5 jaar mag je beginnen met je eerste rijles.

 

Hoeveel rijlessen heb je gemiddeld nodig?

Leerlingen die de lessen zeer snel oppikken en vaardig zijn, kunnen een autorijbewijs al vanaf 10 lessen halen. Maar dan hebben we het wel over uitzonderingen. Doorgaans heeft men gemiddeld 20 tot 25 rijlessen nodig voordat een rijexamen wordt aangevraagd. Dan hebben we het nog steeds over redelijk vlotte leerlingen.

verkeersschool

 

Manieren om sneller je autorijbewijs te halen

  • Een rijles van 1,5 – 2 uur per keer blijkt beter te zijn dan een rijles van 1 uur
  • Neem daarbij tweemaal per week rijlessen. Je onthoud de opgedane ervaringen in het verkeer beter
  • Probeer te leren van andere autobestuurders! Rij je met iemand mee? Beeld je dan in dat jij achter het stuur zit…

 

Tips voor je rijexamen

Met welke tips vergroot je de kans dat je het rijexamen in één keer haalt? Met onderstaande rijexamen tips wordt de kans iets groter dat de vlag straks uit mag!

  • Ga de avond voor het examen op tijd naar bed. Drink vooral geen alcohol
  • Ook al ben je zenuwachtig op de examendag zelf: Probeer wel te eten! Tijdens stress versnelt je stofwisseling en verbruik je veel meer energie
  • Probeer zelfverzekerd te rijden en wacht niet te lang met beslissingen maken
  • Maak het rijexamen niet groter dan het is. Probeer er een fijne autorit van te maken!
  • Focus je op de weg en ga geen gesprekken aan met de examinator
  • Let op je ademhaling: Adem tijdens het examen rustig in en uit vanuit je buik

 

Faalangst rijexamen aanvragen

rijles-hoofddorpZak je keer op keer voor het praktijkexamen omdat je last hebt van erge faalangst? Dat is natuurlijk erg vervelend. Want elke keer als je zakt word je onzekerder. Je kan via jouw instructeur een speciaal ‘faalangstrijexamen’ aanvragen. Tijdens het examen krijg je meer tijd. Zo mag je onder andere even een time-out aanvragen wanneer dit nodig is. Ook mag je de rijinstructeur meenemen tijdens het examen.

 

Wanneer je op zoek bent naar Rijles in Hoofddorp of Amstelveen dan raden wij je aan om eens een kijkje te nemen bij http://www.rijschoolsociety.nl/

Rate this post

Plaats een reactie