Home » Huis » Tips om echt fit te worden

Tips om echt fit te worden

Veel mensen willen afvallen en er strakker uitzien. Maar niet alleen uiterlijk is belangrijk. Er zijn voldoende mensen die niet gezond leven, maar toch slank zijn. Afvallen en fit worden draait daarom niet alleen om het verliezen van gewicht, maar om het algemeen gezonder worden. Echt fit worden hangt niet af van een enkel dieet van een aantal dagen of weken. Echt fit worden is een verandering van de leefstijl en je gewoonten. Dat klinkt lastig, maar het is makkelijker dan je denkt! Daarom geven we je graag een aantal tips voor een echt fitte levensstijl.

Beweeg voldoende

Vaak hoor je dat mensen zeggen dat het 80% gaat om de juiste voeding, en 20% om je beweging. Dit betekent niet dat beweging niet belangrijk is! Mensen die willen afvallen, gaan vaak fitnessen of hardlopen. Er zijn voldoende mensen die veel voldoening halen uit fitness trainingen. Maar het kan ook zo zijn dat je dit helemaal niet ligt. Kies vooral voor een sport die je echt leuk vindt. Als je namelijk een sport doet die je echt leuk vindt, dan ga je dit ook niet lang volhouden. En dat is nu juist het doel! Ook is het goed om in het dagelijks leven gewoon wat meer te bewegen. Pak de trap in plaats van de roltrap of de lift. Heb je een kantoorbaan? Ga in je pauze dan een rondje lopen. Woon je dicht bij je werk, pak dan de fiets in plaats van de auto. Door hier een gewoonte van te maken, krijg je vanzelf een gezondere leefstijl.

Let op je voeding

Iedereen weet natuurlijk dat je gezond moet eten. Maar wat is nu gezond eten? Sommige mensen zweren bij een crashdieet, maar daar bereik je geen blijvende resultaten mee. Je kunt bijvoorbeeld een beter voedingspatroon aanleren door voor gezondere opties voor hetzelfde te kiezen. Drink je vaak frisdrank? Dat is een echte dikmaker. Vervang dit bijvoorbeeld door Crystal Clear. Vind je het lekker om ‘s avonds chips te eten? Vervang dit eens door komkommer of gezouten kikkererwten. Vaak gaat het om de gewoonte om iets te eten ‘s avonds, niet persé om het eten zelf. Je hoeft in principe geen calorieën te tellen, als je weet dat je de hele dag door gezonde keuzes maakt.

Zondig af en toe

Je gelooft het misschien niet, maar er zijn ook mensen die doorslaan in het gezonde eetpatroon. Ze sporten elke dag en willen alleen maar slanker en fitter worden. Maar je moet ook nog van het leven kunnen genieten! Zondig daarom gerust af en toe. Pak lekkere m&m’s als je in de bioscoop zit, of ga een avondje stappen en drink wat wijntjes. Dat is helemaal niet erg! Daarnaast, als je je van al het lekkers onthoudt, is de kans groot dat je verlangen naar iets ongezonds zo groot wordt, dat je een eetbui krijgt en alles in een keer opeet. En dat werkt natuurlijk averechts.

Plaats een reactie