Home » Gezondheid » Tips om de kosten in uw organisatie te verlagen

Tips om de kosten in uw organisatie te verlagen

Ga voor winstmaximalisatie!

Bedrijfskosten zijn een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering, omdat deze kosten feitelijk de door uw organisatie gemaakte winst beperken. Door de kosten binnen uw onderneming omlaag te brengen, gaat de winst omhoog en kunt u dus gaan voor winstmaximalisatie. Het geld dat u door deze extra winst overhoudt, is natuurlijk altijd welkom. Bijvoorbeeld om daarmee extra investeringen te doen of de winstuitkeringen van uzelf en/of uw medewerkers te verhogen. En op die manier de motivatie en loyaliteit van uw medewerkers een extra boost te geven. Mooie ideeën, denkt u misschien. Maar hoe voer ik die uit? Wat zijn nu de slimste manieren om de kosten in mijn organisatie te verlagen? Met een paar goede tips helpen we u een eindje op weg.

 

1. Breng alle kosten die uw organisatie helder maakt in kaart

Zorg er eerst voor dat u alle kosten die uw organisatie maakt helder in beeld brengt. Maak hierbij, eventueel samen met een financieel adviseur, een overzicht van kosten die onmisbaar zijn en van kostenposten waarop bezuinigd kan worden. Denk bijvoorbeeld aan personeelskosten, overhead kosten, de kosten van kantoorartikelen, printkosten, energiekosten, ICT-kosten (hardware en software) en de kosten van gebouwen, schoonmaak en onderhoud. Hiermee heeft u de eerste stap gezet op weg naar een efficiënte besparing.

 

2. Besteed uw debiteurenbeheer uit aan een financieel expert

Via het outsourcen van tijdrovende taken die financieel gezien weinig opbrengen, kunt u flink besparen op de bedrijfskosten. Met name debiteurenbeheer is interessant om uit te besteden, want dit kost een gemiddeld bedrijf veel energie en geld. De meest innovatieve debiteurenbeheerder van Nederland, Cannock Chase, kan u compleet ontzorgen als het gaat om debiteurenbeheer en het regelen van incasso’s en invorderingen. Cannock Chase ontneemt u veel onproductief werk. Zo heeft u meer gelegenheid om uw energie te richten op zaken die er voor uw bedrijf echt toe doen.

 

3. Bespaar op energiekosten

Neem de energiekosten van uw bedrijf eens kritisch onder de loep. Hoeveel water, gas en energie verbruikt uw onderneming eigenlijk? Wellicht kunt u overstappen naar een goedkopere energieleverancier. Kiezen voor meer duurzame energie door zonnepanelen op het dak te plaatsen. Of isolatie aanbrengen in de muren, onder de vloeren of op het dak. Ook het bewuster maken van uw personeel dat stand-by apparaten veel energie kosten, kan een aanzienlijk verschil maken.

 

4. Kies voor zuinige verlichting

Naast de bedrijfscomputer is verlichting een enorme energievreter. Door alle lampen in uw bedrijf te vervangen door energiezuinige alternatieven bespaart u veel geld. En tegelijk doet u iets goeds voor een duurzamer klimaat en een beter milieu! Met name spaarlampen en led-verlichting leveren vaak veel winst op als het gaat om energieverbruik. Doorgaans zijn led-lampen 70% zuiniger dan traditionele verlichting. De investering die u doet, heeft u dus snel weer terugverdiend. Daarnaast heeft led-verlichting als voordeel dat dit type lampen erg lang meegaat. Gemiddeld hebben led-lampen liefst 35.000 branduren! Ten slotte zijn led-lampen ook relatief sterk. Ze zijn namelijk goed bestand tegen externe invloeden zoals trillingen.

Rate this post

Plaats een reactie