Home » Huis » Tips om af te vallen

Tips om af te vallen

Als je niet lekker in je vel zit omdat je jezelf te dik vindt, is het een idee om wat gewicht te verliezen. Niet voor anderen, maar voor jezelf. Maar waar moet je beginnen? Afvallen hoeft niet zo moeilijk te zijn als het lijkt en is ook al mogelijk met subtiele aanpassingen in je voeding en beweging. Met onderstaande tips ga je je doel bereiken.

Power Slim
Als je het afvallen niet alleen wilt doen en graag hulp wilt van een expert, kun je je opgeven voor Power Slim. Dit is een afslankprogramma op basis van proteïne waarmee je makkelijk en met lekkere en gezonde voeding af kunt vallen. Je hebt zes eetmomenten per dag en kunt kiezen uit een gevarieerd assortiment van lekkere producten. Je wordt begeleid door een gespecialiseerde diëtiste om af te vallen en je streefgewicht te behouden. Er wordt gekeken naar gewicht, spiermassa en vetpercentages.

Voeding
Wil je liever eerst op eigen houtje proberen af te vallen? Dan is het belangrijk dat je let op je voeding en op je beweging. Qua voeding is de eerste stap om één week lang bij te houden wat je allemaal eet. Schrijf alle maaltijden, snacks en drankjes op in een voedingsdagboek. Door dit te doen, krijg je een beter beeld van wat je allemaal eet op een dag. Ook kun je op deze manier berekenen hoeveel calorieën je op een dag neemt en hoe die zijn verdeeld in eiwitten, vet en koolhydraten. Een tweede tip is dat je je ontbijt nooit moet overslaan. Een goed ontbijt zorgt ervoor dat de stofwisseling op gang komt en dat je de rest van de dag minder zin hebt om te snacken. Als je niet ontbijt, ga je juist meer eten verdeeld over de dag en kom je dus sneller aan. Wel gaat het er uiteraard om wat je precies eet tijdens het ontbijt. Het heeft alleen nut als je zorgt voor een gezond ontbijt met vet en eiwitten en vooral zonder snelle koolhydraten zoals cornflakes en witte broodjes. Probeer snelle koolhydraten zoals pasta en suikers sowieso te vermijden. Kies juist voor gezonde vetten, groenten en eiwitten.

Beweging
Bewegen is belangrijk voor een gezond lichaam. Maar ook bij afvallen helpt beweging enorm. Het helpt wel alleen in combinatie met het aanpassen van je voeding. We zeggen expres beweging, omdat echt sporten niet eens noodzakelijk is om af te vallen, al boek je door echt te gaan sporten wel sneller resultaat. Maar het gaat erom dat je per dag minimaal twintig minuten beweegt. Denk aan fietsen, wandelen en traplopen. Als je dit doet, verbrand je sneller vet. Pak dus eens wat vaker de fiets in plaats van de auto en de trap in plaats van de lift. En maak na je lunch een lekkere wandeling.

Rate this post

Plaats een reactie