Home » Huis » Tips voor aanschaf van een boxspring

Tips voor aanschaf van een boxspring

In de slaapkamer zijn alle ogen eerst altijd gericht op het bed. Het bed moet daarom hét pronkstuk zijn binnen de één-na-belangrijkste kamer van het huis. Naast een visueel aantrekkelijke bed behoort de boxspring ook comfortabel te zijn en nog jaren mee te gaan. Een goede beslissing is gezien de langetermijninvestering daarom van uiterst belang. Heb je al enig idee welke boxspring je wilt aanschaffen, maar weet je niet precies waar je op moet letten? Met een aantal handige tips proberen we je op weg te helpen. Lees gauw verder.

De boxspring: het belangrijkste onderdeel in de slaapkamer

Boxsprings zijn bedden die uit verschillende onderdelen zijn samengesteld. Allereerst is de bedbodem vaak samengesteld uit metaal of hout. In de bedbodem zelf zijn veren ingebracht. Bovenop deze bedbodem wordt de matras geplaatst, met een vulling die meestal bestaat uit een pocketveermatras. Hier bovenop ligt een topdekmatras die als functie een optimaal comfort heeft. De samenstelling hiervan varieert en bestaat uit koudschuim of traagschuim. Uiteindelijk zijn boxsprings afgewerkt met een hoes die zorgt voor een elegante en luxe uitstraling.

Wat zijn de belangrijkste onderdelen?

  • Frame van hout of metaal? Boxsprings zijn gemaakt met een frame van hout of metaal. Beide varianten zijn uitstekende oplossing. Wel zou je bij een houten frame moeten navragen van welk type hout de frame is samengesteld. Een metalen frame staat uiteraard voor een verhoogde stevigheid. Vooral voor mensen met een bovengemiddeld lichaamsgewicht is een metalen frame een verstandige keuze.
  • Matras soort: Laat je vooral voorlichten over welke boxspring matras is gebruikt. Uiteraard is de keuze hiervoor persoonsgebonden, of wanneer je de boxspring met een ander deelt, dan dien je met je partner tot een compromis te komen. Zo kun je bijvoorbeeld een persoonlijke voorkeur hebben voor harde matrassen. Uiteindelijk dient een goed matras bij te dragen aan een uitstekende nachtrust en je persoonlijke en fysieke kenmerken. Het uiteindelijke doel van de boxspring is uiteraard een keuze waar je nog jaren op moet slapen.
  • De hoes: Bij een boxspring hoes is het een groot voordeel wanneer deze afneembaar is en hierdoor gewassen kan worden. Dit zorgt voor een verhoogde reiniging, hygiëne en een verminderd aantal bacteriën.
Rate this post

Plaats een reactie