Home » Internet » Tips voor de aankoop van een huis

Tips voor de aankoop van een huis

Gefeliciteerd! Je hebt je droomhuis gezien en staat op het punt om te starten met de hele aankoop procedure. In dit artikel geven we je tips voor waar je op moet letten bij de aankoop van een huis. Ten eerste is de waardebepaling van het huis heel belangrijk, want je wil natuurlijk niet teveel betalen.

Bezichtiging
Tijdens de eerste bezichtiging krijg je een goede indruk van het huis en de ruimte. Het is belangrijk om altijd nog een tweede keer te gaan kijken voordat je een bod uitbrengt. Je ziet een tweede keer altijd weer hele andere dingen die je de eerste keer door emoties niet opgevallen zijn. Je moet het huis goed bekijken en vooral letten op:

  • Vochtplekken of scheuren
  • Is er voldoende lichtinval en privacy
  • Hoe is de afwerking
  • Welke apparatuur is er aanwezig (in de keuken, CV-ketel)
  • Zijn er voldoende stopcontacten

Bekijk daarnaast ook of de buurt je aanspreekt en of er niet te veel herrie is.

Bieden en onderhandelen
Zoals eerder genoemd is de waarde van het huis erg belangrijk om te weten voordat je gaat bieden. Emotie speelt vaak een grote rol tijdens het bieden, waardoor het verstandig is om een makelaar in te schakelen.

Je kunt onderhandelen over de prijs, de overdrachtsdatum, de ontbindende voorwaarden en zaken die overgenomen kunnen worden.

Tijdens het onderhandelen is het belangrijk om je hoofd koel te houden en de verkopende partij met respect te behandelen. Daarnaast moet je bereid zijn om concessies te doen, anders lopen de onderhandelingen mogelijk op niks uit en dat zou zonde zijn. Als je prijs niet onderhandelbaar is kun je creatief zijn met onderhandelen over een van de andere bovenstaande punten. Bepaal daarnaast een maximum voor jezelf waar je echt niet overheen gaat, hoe graag je het huis ook wil hebben. Het huis is een bepaald bedrag waard en dat moet je er zelf ook nog ooit voor terug krijgen. Ten slotte is het slim om de verkoper niet te veel onderhandelingsruimte te geven.

Rate this post

Plaats een reactie