Home » Niet gecategoriseerd » Tintelende handen en voeten

Tintelende handen en voeten

Tintelende handen en voeten zijn beide een veel voorkomende en hinderlijke symptoom. Dergelijke tintelingen kunnen soms goedaardig en tijdelijk. Meestal zijn ze het gevolg zijn van de druk op de zenuwen zoals wanneer je arm scheef onder je hoofd legt als je in slaap valt. Ook zou het kunnen zijn dat druk op de zenuwen als je je benen te lang over te steken. In beide gevallen wordt het ‘speldenprikken “effect (meestal pijnloos)  snel wordt verlicht door het verwijderen van de druk die het veroorzaakt.

Oorzaken tintelend gevoel

In veel gevallen echter, tintelend gevoel in de handen, voeten, of beide kunnen ernstige episodische of chronisch zijn. Het kan ook gepaard gaan andere symptomen. zoals pijn, jeuk, gevoelloosheid, en spieratrofie. In dergelijke gevallen kan tinteling een teken van zenuwbeschadiging of drugstesters die kunnen voortvloeien uit oorzaken die variëren van traumatische letsels of RSI, bacteriële of virale infecties, blootstelling aan gifstoffen en systemische ziekten zoals diabetes.

Een dergelijke zenuwbeschadiging zogenaamde perifere neuropathie omdat het invloed zenuwen ver van de hersenen en het ruggenmerg, vaak in de handen en voeten. Er zijn meer dan 100 verschillende typen van perifere neuropathie. Na verloop van tijd kan perifere neuropathie verergeren, wat resulteert in verminderde mobiliteit en zelfs arbeidsongeschiktheid. Meer dan 20 miljoen Amerikanen, de meeste oudere volwassenen schatting perifere neuropathie.

Het is belangrijk om snelle medische evaluatie te zoeken voor elke aanhoudende tintelingen in je handen, voeten, of beide. Hoe eerder de onderliggende oorzaak van uw tintelingen wordt geïdentificeerd en onder controle gebracht, hoe minder kans je hebt om potentieel levenslang gevolgen ondervinden.

Rate this post

Plaats een reactie