Home » Financieel » Tijdelijk werk particuliere en zorgtoeslag over 2015

Tijdelijk werk particuliere en zorgtoeslag over 2015

Tijdelijk werk, een particuliere verzekering en inschrijving bij het ziekenfonds
Gaat u tijdelijk werken (bijvoorbeeld via een uitzendbureau) en bent u op dat moment particulier (mee)verzekerd, dan kunt u dat blijven als u niet langer dan drie maanden gaat werken.

Er wordt op uw salaris wel ziekenfondspremie ingehouden. U kunt hiervoor een vergoeding krijgen. Deze kunt u met behulp van een zogenoemde KV-kaart die uw werkgever u moet geven, aanvragen bij iedere zorgverzekeraar die een ziekenfondsverzekering biedt. Gaat u langer dan drie maanden werken, dan bent u verplicht verzekerd voor het ziekenfonds en moet u een ziekenfondsverzekering afsluiten.

Bent u van plan korter dan drie maanden te werken en gaat u onvoorzien toch langer dan drie maanden werken, dan kunt u zich alsnog inschrijven voor een ziekenfondsverzekering. Doet u dit binnen 60 dagen nadat u begonnen bent met werken, dan betaalt u met terugwerkende kracht de nominale ziekenfondspremie aan de zorgverzekeraar.

U hebt ook met terugwerkende kracht vanaf de eerste werkdag recht (gehad) op ziekenfondsverstrekkingen. Omdat u voor deze periode al premie hebt betaald voor uw particuliere verzekering, betaalt u dus dubbel. U kunt bij de zorgverzekeraar waar u zich als ziekenfondsverzekerde hebt ingeschreven een verzoek indienen om de premie die u hebt betaald voor de particuliere verzekering terug te krijgen. De zorgverzekeraar moet deze premie terugbetalen

Schrijft u zich in na 60 dagen vanaf de eerste werkdag, dan betaalt u wel met terugwerkende kracht de nominale premie voor de ziekenfondsverzekering, maar hebt u pas vanaf de dag van de inschrijving recht op ziekenfondszorg. U kunt de zorgverzekeraar verzoeken om teruggave van de al betaalde premie voor de particuliere verzekering.

Aarzel niet om vandaag nog zo spoedig mogelijk 2015 zorgtoeslag aan te vragen, het zou zonde zijn om geld waar u recht op heeft linkt te laten liggen toch?

Veel succes!!

Vriendelijke Groet,

Karel

Rate this post

Plaats een reactie