Home » bromfietsverzekering » Tien tips voor een sollicitatie

Tien tips voor een sollicitatie

Zoekt u vacatures Goes? Met deze tips vindt u sneller een baan in Zeeland!

Het vinden van een goede baan in Zeeland is niet altijd even makkelijk. Om jou te helpen bij het solliciteren op geschikte vacatures Goes, Middelburg, Vlissingen, Zierikzee, Breskens, Axel, Renesse en Oostburg, hebben we hieronder een top tien gemaakt van de beste tips voor een geslaagde sollicitatie. Doe er jouw voordeel mee!

1. Bestudeer de vacaturetekst goed en maak notities

Zorg dat je de vacaturetekst heel precies en zorgvuldig doorleest. Schrijf voor jezelf op wat de belangrijkste eisen zijn van jouw potentiële toekomstige werkgever. Ga in je motivatiebrief specifiek in op drie geselecteerde wensen en verwerk in je cv de overige wensen uit de vacaturetekst.

2. Verdiep je in het bedrijf

Laat in jouw sollicitatiebrief merken dat je je verdiept hebt in het bedrijf, de bedrijfscultuur en de bedrijfsfilosofie. En laat vooral zien op welke punten jij binnen het bedrijf past of van meerwaarde kunt zijn. Zoek dus naar gemeenschappelijke kenmerken en overlappingen tussen het bedrijf en jouw eigen kennis, ervaring en ambities.

3. Wees lekker origineel!

Lef en durf worden in onze hedendaagse maatschappij beloond. Dat geldt zeker ook sollicitanten die op zoek zijn naar vacatures Goes. Maak bijvoorbeeld een videosollicitatie via een ervaren mediabureau. Schrijf een kort gedicht op mooi, gekleurd papier om de aandacht mee te trekken. En verwijs in het gedicht naar jouw motivatiebrief en cv. Of laat jouw sollicitatiebrief in eetbare vorm op een taart aanbrengen. Als je handig bent met CMS kun je een sollicitatie website bouwen die je snel kunt afstemmen op het bedrijf waar je solliciteert. Deze tactiek dient slechts één doel: opvallen te midden van de grijze massa!

4. Maak korte zinnen en een beknopte brief

Werkgevers vinden niets vervelender dan lange zinnen en eindeloze motivatiebrieven. Ze hebben wel meer te doen, dus houd de zinnen kort. Zorg dat jouw brief maximaal één A4’tje omvat. De overige informatie kun je kwijt in het cv.

5. Vermijd taal- en spelfouten

Geen grotere blunder dan een sollicitatiebrief of motivatiebrief met een of meer spel- en taalfouten! Garandeer jezelf ervan dat jouw motivatiebrief en cv foutloos zijn en lekker leesbaar. Laat de teksten door meerdere personen lezen voordat je deze verstuurt.

6. Adresseer aan de juiste persoon

Belangrijk is om jouw motivatiebrief en cv naar de juiste contactpersoon, zoals vermeld in de advertentie, te sturen. Doe je dit niet, dan komt dit slordig en ongeïnteresseerd over.

7. Kleed je goed

Je krijgt geen tweede kans om een eerste indruk te maken! Verzeker jezelf ervan dat je goed gekleed, verzorgd en fris ruikend op het eerste gesprek verschijnt.

8. Laat jouw enthousiasme merken

Zorg ervoor dat de werkgever merkt dat je enthousiast bent voor de beoogde functie. Bel de werkgever op naar aanleiding van de vacature en stel enkele geïnteresseerde vragen.

9. Kom op tijd

Het is belangrijk om ruim op tijd te komen als je een sollicitatiegesprek hebt. Sluit alle potentiële risico’s op te laat komen uit door vroeg te vertrekken, zodat je niet gestrest aankomt. En nog even rustig kunt om je heen kunt kijken voordat het gesprek begint.

10. Straal positiviteit uit

Straal positiviteit uit door op een natuurlijke manier te glimlachen. En zorg dat je volledige antwoorden geeft op de vragen die gesteld worden. Dit kun je doen door na een vraag even kort, enkele seconden, na te denken over het antwoord.

Rate this post

Plaats een reactie