Home » Android » Telefoons worden steeds dunner, maar waarom?

Telefoons worden steeds dunner, maar waarom?

Mobiele telefoons worden steeds dunner. Denk bijvoorbeeld aan de iPhone 6 die bij sommige mensen boog terwijl hij in hun broekzak zat. Maar waarom is dit eigenlijk?

In milimeters

Hoe dunner hoe beter als we de grote smartphone fabrikanten moeten geloven. Vroeger begonnen we met een Nokia 3310 en nu hebben we een iPhone 5 van 7.6mm dik. De iPhone 6 was zelfs zo dun dat hij in je broek kon gaan buigen. De iPhone 7 heeft waarschijnlijk niet eens meer een aansluiting voor een koptelefoon of oortjes. Dit wordt weggelaten omdat dit niet past bij het super dunne model dat uitgebracht gaat worden. Daardoor zal er ook wel het een en ander gaan gebeuren bij de koptelefoonfabrikanten. Wil jij ook zo een dunne telefoon hebben, maar heb je op dit moment niet het geld om een nieuwe aan te schaffen? Dan kan je altijd nog een refurbished iPhone kopen!

De batterij

Dunner is nu dus een criteria bij het kopen van een telefoon. Maar wanneer de telefoon steeds dunner wordt, gaat dit natuurlijk wel ten koste van iets anders. Kijk maar naar de iPhone 7 die al onderdelen schrapt. Ook voor de batterij heeft dit gevolgen. De onderdelen van de batterij kunnen steeds kleiner gemaakt worden door verschillende innovaties. Maar dit gaat wel ten koste van de batterijduur. Accu’s die langer dan een dag mee gaan kunnen nog niet gemaakt worden in zo een formaat. De meeste mensen nemen wel genoegen met een telefoon waar de batterij binnen een dag leeg is.

Is het functioneel of gewoon mooi?

De afweging die gemaakt moet worden is: kies je voor een mooie dunne telefoon, of ga je voor de telefoon die je niet continu hoeft op te laden? Kijk bijvoorbeeld naar Apple. De iPhone 6 is zo goed als de dunste telefoon ooit, maar het wordt wel een hoesje ontwikkelt met batterij zodat de batterij langer meegaat. Maakt dat dunne dan uit, wanneer er toch nog een hoesje omheen moet die hem weer dikker maakt?

Hoe dun kunnen we gaan?

Wanneer iedereen het een beetje heeft gehad met de mooiigheid van een dunne telefoon worden de functies toch wel weer belangrijk. Dan gaan mensen voor een telefoon die iets dikker is, maar waar de batterij wel veel langer van mee gaat.

De futuristische telefoons gaan nog wel een aantal jaar duren voor dit echt veel gebruikt gaat worden. Apple is al op de markt gekomen met een Watch. Wie weet gaat er nog wel veel meer gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan een telefoon die opvouwbaar is, eentje waar je beide kanten een scherm hebt of misschien wel met 3D beeld. Het eerst volgende is Samsung. Die komt met de dunste telefoon ever!

Rate this post

Plaats een reactie