Home » Kunst » Tafelgoochelaar of goochelaar…wat is het verschil?

Tafelgoochelaar of goochelaar…wat is het verschil?

Hoe moet ik je nou noemen?” is een vraag die ik als goochelaar nog wel eens te horen krijg. Het heeft een wat stoffig imago om te zeggen dat je goochelaar bent, er zijn varianten bedacht om het wat hipper te laten klinken, maar als ik eerlijk ben vind ik die meestal niet beter dan het woord goochelaar zelf. Wanneer men op zoek is naar een goochelaar zal men daar ook op zoeken. Maar er is een term die ook vaak gebruikt wordt, namelijk “tafelgoochelaar”. Wat is het verschil met een gewone goochelaar of een tafelgoochelaar?

Een tafelgoochelaar is niet iemand die met tafels aan de gang gaat, maar het is een vorm van goochelen die plaatsvindt aan tafel bij de gasten onder hun neus. Dus geen groot podium of iets in die geest maar gewoon bij u aan tafel. Het leuke hiervan is dat het dan mogelijk is om de goochelaar op zijn vingers te kijken.

Wat doet een tafelgoochelaar dan?

Een tafelgoochelaar kan zijn mini-voorstellingen aan tafel demonstreren tussen de gangen van een diner door, of tijdens een gezellige feest-avond. Ook tijdens de receptie van een bedrijfsborrel is het mogelijk om een tafelgoochelaar in te zetten.

Men heeft nogal de neiging om bepaalde soorten entertainment in een hokje te plaatsen, waarschijnlijk is daarom de naam “tafelgoochelaar” ontstaan. Noem mij maar gewoon Marc, als men mij aan het werk ziet dan is snel genoeg duidelijk wat ik doe, laat de gasten er maar een naam aangeven.

Wat kan een tafelgoochelaar voor u betekenen?

De vraag is natuurlijk wat een tafelgoochelaar voor uw kan betekenen? Het mooie is van de acts aan tafel dat het wachten op de volgende gang met eten simpelweg vergeten wordt, ook wordt op eigenzinnige wijze het ijs gebroken wanneer uw feest nog op gang moet komen.

Een tafelgoochelaar als smaakmaker voor uw feest of event!

Rate this post

Plaats een reactie