Home » Cultuur en maatschappij » Studente naar huis gestuurd op gala door ‘te sexy jurk’

Studente naar huis gestuurd op gala door ‘te sexy jurk’

De Amerikaanse studente Mireya Briceno stond even vreemd te kijken toen haar verteld was dat zij als enige niet naar binnen mocht op het eindgala van school. De reden? De lange jurk had een open rug en dat is veel te sexy. Thuis aangekomen stond ook haar moeder Connie te klapperen met haar oren toen ze hoorde wat er was gebeurd. Zij eist nu excuses van de docenten die haar dochter het gala niet toelieten.

Dresscode

Mireya droeg een blauw met witte lange jurk en was volgens haar moeder zeer elegant en stijlvol. Ze draagt nooit te sexy kleding, daar houdt ze niet eens van, zegt haar moeder. Op weg naar het gala, waarvoor haar vriend haar ophaalde, droeg ze de jurk met een jas eroverheen, aangezien het buiten wat fris was. Toen ze binnen was had ze de jas uiteraard op de kapstok op laten hangen. Ze was dus wel binnengekomen en wel voor een vol uur. Toen ze lekker met haar vriendje en haar vriendinnen aan het dansen was op de dansvloer zag een lector haar en hij vertelde haar dat ze direct het feest moest verlaten. Ze zou zich niet aan de dresscode hebben gehouden.

Vernederd

Mireya verliet vol ongeloof het gala en belde direct haar moeder op de parkeerplaats om het verhaal te vertellen. Ze voelde zich enorm vernederd en was niet tegen de lector ingegaan, omdat ze bang was dat ze anders zou gaan huilen. Andere studenten die zich ook minder streng aan de dresscode hadden werden niet de deur gewezen. Vooral om dat laatste steekt haar, zegt ze op Facebook. Als iedereen gelijk werd behandeld zou ze het naast zich neer kunnen leggen, maar dat was niet het geval. Ze voelde zich vernederd voor de ogen van alle leerlingen op een avond die leuk moest zijn en om de leerlingen moest draaien. Ze wilde niet eens meer blijven na dit incident. Het was het eindejaarsgala en die zal ze nooit meer meemaken.

Rate this post

Plaats een reactie