Home » bromfietsverzekering » Steeds meer mensen werken buiten kantoortijden

Steeds meer mensen werken buiten kantoortijden

Uit onderzoek is gebleken dat 40 procent van de werkende Nederlanders regelmatig buiten kantoortijden om werkt. Dit komt voornamelijk door zzp’ers. Er zijn op dit moment 1 miljoen zelfstandigen en die werken niet op vaste werktijden. Aan de ene kant is dit fijn, aan de andere kant moet je ervoor oppassen.

Voordelen flexibele werktijden
Velen zullen het herkennen; na het avondeten of voor je gaat slapen pak je je laptop er nog even bij om wat dingen af te maken. Of je werkt op kantoor nog lang door om deadlines te halen. In het weekend neem je telefoontjes aan en zit je uiteindelijk toch een paar uur te werken. Tegenover dit extra werk staat dat je af en toe doordeweeks een uurtje langer doorslaapt. Of dat je overdag tussendoor even iets anders kunt doen. Heerlijk, die zelf te bepalen werktijden. Toch moet je hier wel mee uitkijken.

De keerzijde
Er zit namelijk ook een keerzijde aan deze flexibele werktijden. In de avond kun je niet afspreken met vrienden of tijd doorbrengen met je gezin. In het weekend ben je toch nog deels met je hoofd bij je werk. Dit doet je sociale leven niet veel goeds. Je neemt namelijk werk mee naar huis en dit heeft invloed op je sociale leven als dit structureel gebeurt. Je bent er niet voor je naasten en je komt zelf niet helemaal tot rust. Voor je eigen gezondheid is het dus ook niet bevorderlijk. De vrijheid van flexibel werken is misschien erg fijn en vermindert bepaalde stress, maar het zorgt er ook voor dat je in je hoofd nooit helemaal tot rust komt. De ‘werkknop’ staat onbewust altijd aan.

Wat kun je eraan doen?
Als je je realiseert dat flexibel werken inderdaad een negatieve invloed heeft op je gezondheid en je sociale leven maar je het niet wilt opgeven, kun je eraan denken om in plaats van thuis of op een flexplek op een kantoor te gaan werken. Je kunt bijvoorbeeld een kantoorunit huren bij Frame21 en elke dag vanuit hier gaan werken. Het verschil is dat je dan in het weekend niet kunt gaan werken omdat het kantoor dicht is en dat je doordeweeks vastzit aan openingstijden. Geen 9 tot 5, want dan heb je niks aan je flexibele werktijden. Maar bijvoorbeeld van 8 uur ‘s ochtends tot 8 uur ‘s avonds. Op deze manier kun je je uren flexibel indelen, maar voorkom je dat je tot te laat in de avond en in het weekend doorwerkt.

Rate this post

Plaats een reactie