Home » Overige » Start nu met energie besparen

Start nu met energie besparen

Met kleine maatregelen kan al bespaard worden op energie. Er is een aantal onderdelen waar je op kunt bezuinigen. Dit doe je door aanpassingen in het gedrag, kleine praktische maatregelen te treffen, te investeren en door innovatie en duurzaam ondernemen.

Gedrag

Met kleine aanpassingen in het gedrag, van bijvoorbeeld het personeel, kan al veel voordeel behaald worden. Er zijn namelijk momenten dat er niet verantwoordelijk met gas en stroom om wordt gegaan. Denk bijvoorbeeld aan computers die de gehele nacht aan blijven staan, of de deur die openstaat en de verwarming tegelijkertijd aanstaat. Dit zijn acties waar veel mensen niet bij stil staan. Zet dus zoveel mogelijk apparaten uit wanneer het bedrijf gesloten is en maak uw personeel bewust van het onnodige verbruik. Dus pas je gedrag een klein beetje aan en dan wordt al voordeel behaald.

Kleine maatregelen

Maak een aantal kleine aanpassingen binnen het bedrijf. Dit scheelt onnodig energieverbruik. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van gloeilampen. Ja, deze maken al een groot verschil. Niet alleen gloeilampen natuurlijk. Denk bijvoorbeeld ook eens aan een tochtstrip of deurdrangers bij de buitendeuren.

Grote maatregelen

Wanneer je het groots aan wilt pakken, kijk dan eens naar de isolatie van het bedrijfspand. Dit kan betekenen dat je bijvoorbeeld het gehele dak, muren en vloeren opnieuw moet laten isoleren. Dit kun je ook in kleinere stappen doen. Radiatorfolie achter de radiatoren bijvoorbeeld, of cv-leidingen in onverwarmde ruimtes isoleren.

Investeren

Het bedrijfspand, de verschillende apparatuur en installaties die aanwezig zijn, hebben invloed op het zakelijke energie verbruik. De huidige apparatuur kan bijvoorbeeld verouderd zijn, waardoor betere alternatieve op de markt zijn verschenen die energiezuiniger zijn. Denk bijvoorbeeld aan de verlichting, de ouderwetse verwarming en de airconditioning. Bereken wel of de investering zich uiteindelijk terugwint.

Innovatie

Innovatie, een woord wat we tegenwoordig veel horen. Er worden ook steeds meer nieuwe producten op de markt gebracht die een oplossing bieden voor verschillende problemen. Ook duurzaamheid is een begrip dat we overal terug zien. Veel bedrijven vinden dit belangrijk, om zo maatschappelijk verantwoord bezig te zijn. Maar waar moet je nu aan denken? Denk aan zonnepanelen, zonneboilers en groene daken. Dit zijn natuurlijk grote investeringen die het voor het bedrijf wel waard moeten zijn.

 

Ga jij nu ook bewust om met jouw zakelijke energie?

 

Rate this post

Plaats een reactie