Home » Huis » Soorten hulp voor thuis

Soorten hulp voor thuis

Soms kan het nodig zijn om hulp in en om huis in te schakelen. Er zijn verschillende soorten hulp die u kunt kiezen. In dit artikel worden huishoudelijke hulp, maaltijdbezorging, boodschappenhulp, mantelzorg en andere hulpmiddelen besproken.

Huishoudelijke hulp
In sommige situaties kan het een uitkomst zijn om hulp in te huishouding in te schakelen. Als u bijvoorbeeld herstellende bent van een ziekte of een operatie, als u vanwege uw leeftijd niet meer in de gelegenheid bent om bepaalde huishoudelijke klussen uit te voeren of als u vanwege andere bezigheden niet toekomt aan het huishouden. Dan is huishoudelijke hulp wellicht iets voor u. Hoe fijn zou het zijn als de huishoudelijke taken toch elke week of om de week door iemand worden uitgevoerd?

Maaltijdbezorging
Het laten bezorgen van verse maaltijden is ideaal als u liever niet zelf wil koken. Ook indien u niet meer zelf kunt koken, biedt maaltijdbezorging een uitkomst. U kunt de meest lekkere maaltijden bestellen, die vervolgens bij u thuis worden afgeleverd. Er is een ruime keuze in koude en warme maaltijden die u binnen een paar minuten op tafel zet. Voor het opwarmen van warme gerechten is slechts een aantal minuten opwarmtijd in de magnetron nodig. Vaak kunt u ook nog eventuele dieetwensen doorgeven bij het bestellen van uw maaltijd. Daarnaast is het mogelijk om voor een hele week te bestellen. De meeste maaltijden kunnen namelijk worden ingevroren, zodat u altijd een maaltijd achter de hand hebt.

Boodschappenhulp
Naast het laten bezorgen van maaltijden, biedt hulp bij boodschappen ook uitkomst. Als u het bijvoorbeeld te druk heeft om zelf voor boodschappen te zorgen of als boodschappen u door verschillende redenen teveel moeite kost. Bijvoorbeeld na een operatie of door vermindering van spierkracht, waardoor boodschappen doen een hele opgave wordt. Het is dan fijn als u hulp kunt inschakelen. U kunt een ander uw boodschappenlijstje doorgeven en deze persoon kan al uw favoriete artikelen in huis halen. Ook zwaardere producten als wasmiddel en frisdrank kunnen thuis worden bezorgt.

Mantelzorg
In sommige situaties is het fijn als u een mantelzorger heeft die u helpt met van alles. Mantelzorgers werken langdurig onbetaald voor een iemand met een chronische ziekte, handicap of andere hulpbehoefte. In huis met de standaard taken als schoonmaken, koken en boodschappen doen, maar ook met specifiekere hulpvragen. Een mantelzorger komt meestal uit uw sociale omgeving en is vaak familie zoals een partner, kind of ouder, maar ook een vriend of kennis zet zich regelmatig in als mantelzorger.

Fysieke Hulpmiddelen
Naast hulp in de vorm van diensten door personen, kunt u ook baat hebben bij fysieke hulpmiddelen. Hierbij kunt u denken aan een rollator, zodat u weer even erop uit kunt gaan, maar ook aan een handige medicijnbox. Die zorgt ervoor dat u precies voldoende medicijnen binnenkrijgt. Wat uw zorgvraag ook is, er is altijd wel een hulpmiddel dat u kan helpen!

 

Rate this post

Plaats een reactie