Home » Eten en Drinken » Soorten audiovisuele middelen

Soorten audiovisuele middelen

Tegenwoordig zijn er tal van middelen om een presentatie vorm te geven met behulp van audiovisuele middelen. Eigenlijk zijn deze middelen zelfs niet meer weg te denken bij een betoog of een lezing. Zelfs sprekers maken er gretig gebruik van, al is het maar met een videowall achter het podium. Welke audiovisuele middelen zijn er eigenlijk? Projectie via een beamer is een van de meest bekende middelen. Ze worden gebruikt voor talloze doeleinden, dus niet alleen voor lezingen. Denk maar eens aan klaslokalen of zelfs als middel om een film op de huiskamermuur te projecteren. Nog een bekend middel is de smartboard. Een digitaal schoolbord die vele mogelijkheden biedt om informatie te presenteren. Ook een geluidsinstallatie bijvoorbeeld valt onder een audiovisueel middel. Belangrijk om je verhaal aan iedereen duidelijk te kunnen verkondigen of je muziek te laten horen.

 

De nieuwste generatie AV-middelen

Nieuw, of althans nog niet volop door iedereen in gebruik, zijn de videowalls. Een enorm beeldscherm, opgebouwd uit kleinere beeldschermen. Deze werden als eerste gebruikt tijdens concerten van grote bands maar zijn nu ook enorm in opkomst bij andere evenementen. De videowall is nl. een echte eyecatcher, en dus uitermate geschikt om jouw boodschap te verkondigen. Staat er ergens een zo’n wall, een “beeldscherm” van bijvoorbeeld 3 x 2 meter, dan is het haast onmogelijk er overheen te kijken.

 

Narrow casting

Nog zo’n vrij nieuw middel is een ledscherm dat de door de eigenaar zelf bepaalde beelden laat zien. Denk bijvoorbeeld aan wachtruimtes waar het laatste nieuws van de organisatie wordt afgebeeld, het plaatselijke weer of een bepaald product of dienst die extra aandacht nodig heeft. De techniek hierachter noemt men narrow casting, het tegenovergestelde van broad casting. Zo’n ledscherm is eenvoudig overal te plaatsen. Ook zijn er exemplaren die ervoor geschikt zijn buiten te plaatsen.

Rate this post

Plaats een reactie