Home » bromfietsverzekering » Solliciteren in de bouwsector: zo doe je dat

Solliciteren in de bouwsector: zo doe je dat

We begrijpen het helemaal. Jij bent een doener, een echte bouwer. Wat jouw ogen zien kunnen je handen maken. In de bouwsector zal jij dan ook helemaal op je plek zijn, maar wat nu als je je droombaan nog niet hebt gevonden? Dan is het simpel: je gaat op zoek naar de leukste vacatures in de bouwsector en vervolgens ga je aan de slag met solliciteren. Nu vraag je jezelf misschien af: hoe doe ik dat precies? En hoe vind je nu de meest uitdagende bouwvacatures waarin je jouw talenten echt helemaal kwijt kunt?

Stel vast wat je talenten en wensen zijn

Iedereen heeft zijn eigen talenten en dat is mooi, want in de bouw werken alle verschillende disciplines samen om de beste resultaten te bereiken. Misschien ben je een uitstekende metselaar of timmerman of wellicht blink je uit als voorman of aannemer. Het is goed om een baan te zoeken die perfect geschikt is voor jou. Daarnaast heb je vast ook nog wat andere wensen. Wil je bijvoorbeeld graag dichtbij huis werken of reis je het liefst het hele land door om prachtklussen uit te voeren? Heb je de voorkeur voor een groot of juist een kleiner bedrijf? Het is goed om dit alles voor jezelf op een rijtje te zetten.

Ga op zoek naar bouwbedrijven die goed bij je passen

Zodra je helder hebt wat je capaciteiten zijn en weet wat je zoekt wordt het tijd om rond te kijken naar bedrijven. Nu de economie weer wat aantrekt zijn er steeds meer vacatures in de bouwsector te vinden. Gelukkig maar, want zo zal je sneller vinden wat je zoekt: een topbaan in de bouw. Je wil natuurlijk wel iedere dag met plezier naar je werk gaan en daarom is het van belang om een werkgever te vinden die bij je past.

Stuur gerichte sollicitaties naar je favoriete bedrijven

Heb je een aantal bouwbedrijven gevonden die je ideaal lijken? Bedenk dan goed of je er wellicht al mensen kent. Misschien werken er wel oud-collega’s van je of andere mensen met wie je tijdens een interessant project hebt samengewerkt. Zij kunnen een goede ingang voor je vormen bij dit bedrijf en je voorstellen aan bijvoorbeeld de directeur. Schrijf deze persoon persoonlijk aan en geef in je sollicitatie duidelijk aan wat je voor dit bedrijf kunt betekenen. En wie weet heb je dan ineens een gesprek en daarna jouw droombaan te pakken! Veel succes met solliciteren!

Rate this post

Plaats een reactie