Home » Gezondheid » Snurken slecht voor de gezondheid

Snurken slecht voor de gezondheid

Snurken kan voor de degene die er last van heeft een serieus probleem zijn. Ook kan snurken voor de partner van diegene erg vervelend zijn, aangezien in de meeste gevallen de slaap wordt verstoord. Ook is het voor degene die snurkt vaak een groot probleem. De persoon kan zich schamen voor het snurken. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel oplossingen, behandelingen en producten te vinden die u kunnen helpen van het snurken af te komen of te verminderen.

Naast de aanbevolen producten zoals bepaalde kussens van de slaapkenner en manieren zijn er op het internet nog vele andere mogelijkheden te vinden om iets tegen het snurken te doen. Welke middel het beste voor u werkt hangt voor een groot deel af van uw persoonlijke situatie.

Obstructief slaapapneusyndroom

Een apneu is een pauze in de ademhaling van meer dan 10 seconden. Bij sommige gevallen van de mensen die snurken gaat ’s nachts de bovenste luchtweg seconden lang helemaal dicht door een afsluiting. Deze afsluiting kan veroorzaakt worden doordat de keelholte zo krap is dat de tong en het zachte gehemelte met de huig en de keelwand tegen elkaar worden aangezogen. Dit kan een ademstilstand veroorzaken welke tot wel 30 seconden kan duren. Wanneer u aan de volgende symptomen voldoet lijdt u waarschijnlijk aan Obstructief slaapapneusyndroom of ‘OSAS’:

  • U bent overdag slaperig en vermoeid;
  • U heeft ’s nachts meer dan 5x een ademstilstand;
  • U kunt geen andere reden voor uw slapeloosheid, slaaptekort of ernstige vermoeidheid vinden.

Een slaaponderzoek kan uitwijzen of u lijdt aan OSAS. De meest voorkomende behandeling tegen OSAS is Continuous Positive Airway Pressure of CPAP. Dit is een slaapmasker dat voor constante luchtinvoer zorgt en zo de luchtweg open houdt.

Het kan voorkomen dat u niet kunt wennen aan slapen met een CPAP. In dit geval wordt er in de meeste gevallen een Snurkbeugel (MRA) aangeraden. Dit is een beugel die u ’s nachts tijdens het slapen draagt. Deze beugel zorgt ervoor dat tijdens het slapen de onderkaak naar voren wordt gehouden. Ook kan een MRA ervoor zorgen dat uw tong in dagstand wordt gehouden. De tong is een spier welke tijdens het slapen ontspant. Een snurkbeugel kan ervoor zorgen dat de tong in een gespannen stand wordt gehouden.

Rate this post

Plaats een reactie