Home » Auto » Snel je auto verkopen

Snel je auto verkopen

auto verkopenHeb je plannen om je auto te verkopen? Dan wil je er waarschijnlijk ook snel van af.

Er zijn meerdere manieren om je auto te verkopen. Zo kun je zelf de verkoper uithangen maar je kunt ook je auto laten verkopen. Elke manier kent zo haar voor- en nadelen.

Voordelen van zelf je auto verkopen zijn dat je wellicht de hoogste prijs er voor terug kunt krijgen. Echter kleven er meer nadelen aan het verkopen van je eigen auto. Je moet zelf de verkoper uithangen en je best doen. Niet iedereen kan dit en vind dit leuk. Om te beginnen moet je zelf de advertentie gaan bedenken. Ook moet je goede foto’s nemen van de auto want zonder foto’s verkoop je geen auto. De auto wassen en leeghalen zijn dus de eerste stappen.

Als de auto eenmaal goed op de foto staat dan kun je de advertentietekst gaan schrijven. Zet duidelijk in je advertentie wat je verkoopt en in welke staat de auto verkeerd. Maak ook duidelijk dat je niet op onzin biedingen zit te wachten en dat je geen telefoontjes wenst van opkopers die het onderste uit de kan willen hebben.

Als de auto eenmaal online staat dan is het wachten op reacties. Een hoop mensen zullen je per e-mail gaan benaderen met diverse voorstellen maar ook kun je telefoon verwachten. Iemand die echt geïnteresseerd is belt sneller dan dat hij of zij mailt.

Als je een afspraak hebt weten te maken met een potentiële koper dan is het tijd voor het verkooppraatje. De potentiële koper zal de auto uitvoerig inspecteren en wilt ongetwijfeld ook een testritje gaan maken. Aan jou de keuze of mee te gaan of te wachten totdat hij of zijn terug is.

Na de proefrit zal de potentiële koper een poging doen om iets van de prijs af te krijgen. Dit gebeurt in meer dan 80% van de gevallen namelijk.

Als je het eens bent geworden over de prijs dan kun je samen naar een locatie (postpunt) waar je de auto kunt over laten schrijven. Vergeet niet vooraf te praten over hoe de betaling gaat plaatsvinden. Is dat cash of per bank. Controleer altijd of het geld echt op je rekening staat en of er geen sprake is van vals geld. Als de auto eenmaal is overgeschreven dan kun je niet meer terug.

autoveilingHet kan ook anders…

Indien je geen gedoe wilt, geen verkoper wilt uithangen en geen vreemde mensen over de vloer wilt dan kun je er ook voor kiezen om je auto te laten verkopen. Dit kan met een zogeheten autoveiling. Beste Autobod is bijvoorbeeld een goede partij welke je vooraf informeert over de prijs die je echt voor de auto kunt krijgen. Je zit nergens aan vast en het kost je helemaal niets. Je auto verkoop je aan een RDW erkend autobedrijf welke je direct uitbetaald. De verkoop is in 5 minuten geregeld en jij kunt het hoofdstuk afsluiten.

Rate this post

Plaats een reactie