Home » Huishoudelijk » Snel je boot verkopen met deze 8 tips!

Snel je boot verkopen met deze 8 tips!

Een boot verkopen is nog niet zo makkelijk. Het komt voor dat eigenaren jaren moeten wachten voordat hun boot is verkocht. Vaak krijgen ze er dan ook niet voor terug waar ze op hadden gehoopt. Er komt namelijk toch nog veel kijken bij het verkopen van je boot en het kost vaak veel tijd en moeite. Met deze 8 tips zorg je ervoor dat jij wel snel je boot kunt verkopen.

Verkoop in de zomer

Veel mensen denken dat boten vooral in het najaar of voorjaar verkocht worden, omdat de nieuwe eigenaren dan in de zomer erop uit kunnen in hun nieuwe boot. Uit onderzoek blijkt  echter dat de meeste mensen midden in de zomer op zoek gaan naar een nieuwe boot. Hier kun je rekening mee houden wanneer je je boot in de verkoop zet. Adverteren in de zomer al zeker meer reacties opleveren.

Leef je in in de doelgroep

Bedenk je waarom iemand jouw boot zou moeten kopen. Waar was je zelf naar opzoek toen je de boot kocht? Wat vond je fijn aan de boot, wat zijn de voordelen, waarom heb je uiteindelijk voor deze boot gekozen en wat zijn de leuke uitjes die je op de boot hebt beleeft? Maak dit duidelijk wanneer iemand komt kijken naar de boot en ze zullen eerder overtuigd zijn om hem over te kopen.

Zorg voor een schone boot

Het is belangrijk dat je boot er goed uitziet wanneer een potentiële koper komt kijken. Ruim de boot dus van tevoren op, haal persoonlijke items weg en maak de boot helemaal schoon. Dit zal veel beter overkomen dan wanneer er overal nog rommel ligt of de boot vies en oud oogt.

Complete oplevering

Zorg ervoor dat alle onderdelen van de boot compleet zijn. Kopers zitten niet te wachten op de aankoop van extra spullen voordat ze de boot kunnen gaan gebruiken. In principe moet elk schroefje aanwezig zijn, zodat de boot meteen vaarklaar is.

Maak duidelijke foto’s

Als je een advertentie voor de boot gaat opzetten, zorg dan voor duidelijke foto’s. Maak ook foto’s van belangrijke details, zodat geïnteresseerden goed weten waar ze naar komen kijken. Geef hierbij een duidelijke beschrijving van de boot en noem een aantal pluspunten op. Zorg hierbij natuurlijk wel dat je eerlijk blijft over de staat van de boot.

Kijk goed naar vergelijkbare vraagprijzen

Eigenaren van een boot zijn vaak geneigd om de prijs van hun boot te hoog in de schatten. Je kunt toch altijd nog omlaag met de prijs? Een te hoge prijs schrik kopers echter af. In dit geval zullen ze niet snel reageren. Kijk goed naar het aanbod van andere vergelijkbare boten. Hoeveel wordt er gemiddeld gevraagd? Ga daar vervolgens iets onder zitten.

Stel een contract op

Wanneer je een koper hebt gevonden is het verstandig om een contract op te stellen. Hierin zet je onder andere het merk van de boot, het type, bouwjaar, nummers van de romp en motor en leg je de verkoop vast. Op deze manier is het voor beide partijen duidelijk waar je aan toe bent.  

Maak gebruik van een jachtbemiddeling bedrijf

Bij het verkopen van een boot komt dus nog heel wat kijken. Lijkt dit je allemaal teveel werk? Werk dan samen met een jachtbemiddeling bedrijf. Deze bedrijven weten precies hoeveel je boot waard is en hebben een goed netwerk aan mogelijke kopers. Het jachtbemiddeling bedrijf zal alle zorg van de verkoop uit handen nemen, waardoor de verkoop van je boot een stuk sneller zal gaan.

Rate this post

Plaats een reactie