Home » Eten en Drinken » Smartphone gebruik op de fiets

Smartphone gebruik op de fiets

Vandaag heeft de minister van infrastructuur en milieu laten weten aan de Tweede Kamer dat er geen verbod komt op het gebruiken van een smartphone op de fiets. De minister geeft aan dat een verbod geen meerwaarde heeft en dat het lastig te controleren is. In landen als Denemarken en Zuid-Europese landen hebben ze wel een verbod op het gebruik van de mobiele telefoon op de fiets.

Smartphone gebruik en ongelukken

De mobiele telefoon wordt steeds belangrijker geacht in de Nederlandse samenleving. Je kan haast niet om je heen kijken, zonder iemand met een mobiele telefoon te zien. Het is dan weer wel zo dat de mobiele telefoon de wereld gemakkelijker maakt. Je kunt er haast ook alles mee. En het gebruik wordt dan ook gestimuleerd door het Robin Mobile abonnement met onbeperkt bellen en internetten. Ook het creëren van steeds meer wifi hotspots stimuleert het mobiele gebruik.

Maar het heeft de samenleving wel verandert. Dat zie je ook terug bij het mobiel gebruik op de fiets. Maar de mobiele telefoon biedt niet alleen maar voordelen. Het mobiele gebruik op de fiets gaat gepaard met een verhoogde kans op ongelukken. Dat blijkt ook uit onderzoeken. 1 op de 5 fiets ongelukken, komen voort uit het gebruik van de mobiele telefoon. Even naar het scherm kijken en van alles moeten missen in het verkeer. Dit zorgt er dus voor dat de kans op een ongeluk 25 keer zo groot wordt.

Sancties

Ondanks het hoge percentage ongelukken dat gepaard gaat met een mobiele telefoon, wordt er voorlopig nog niet opgetreden door het wijzigen van de wetten. Echter promoten de overheid en verschillende grote providers binnen Nederland, dat de mobiele telefoon zo veel mogelijk tijdens het fietsen in de broekzak blijft. Door het uitreiken van prijzen voor het in de broekzak houden tijdens het fietsen, willen ze dit tewerkstellen.

Rate this post

Plaats een reactie