Home » Italiaanse t-shirts » Shop till you drop: 9 Straatjes in Amsterdam

Shop till you drop: 9 Straatjes in Amsterdam

De 9 Straatjes in de Amsterdamse Jordaan vormen misschien wel de leukste buurt van Amsterdam. Je kunt er lekker rondslenteren en de mooie oude geveltjes bewonderen, op een van de vele piepkleine terrasjes BN’ers spotten, hip & healthy of iets minder gezond eten en natuurlijk vooral: ein-de-loos goed shoppen.

 

Waar moet je zijn?

In het gebied tussen de Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht liggen de 9 Straatjes: Gasthuismolensteeg, Oude Spiegelstraat, Wijde Heisteeg, Hartenstraat, Wolvenstraat, Huidenstraat, Reestraat, Berenstraat en Runstraat. Vanaf 1600 vestigden zich hier veel ambachtslieden, vooral leerbewerkers. Daar komen de straatnamen als Huidenstraat, Berenstraat en Wolvenstraat vandaan.

Shopadresjes

Veel van de historische pandjes zijn bewaard gebleven en dat maakt dat de 9 Straatjes nog zo’n authentieke Amsterdamse sfeer hebben. Ook qua winkels vind je hier heel veel bijzondere zaakjes met spullen die je nergens anders zult vinden. Stylisten en modemeisjes komen hier bijvoorbeeld voor de vele vintage winkeltjes. Maar ook als je bijzondere nieuwe tassen, schoenen of sieraden zoekt, zit je hier goed. Verder zijn er beauty producten van minder bekende merken – vaak op natuurlijke basis – design en antieke spullen voor in huis, maar ook 400 soorten kaas, biologische wijnen en ambachtelijk brood voor de liefhebbers van lekker eten en drinken.

Overnachten

Wie aan één dag niet genoeg heeft kan ook blijven slapen in het hotel in de Hartenstraat of in het B&B in de Runstraat. Dat is meteen een mooie gelegenheid om ook even een kijkje op de grachten te nemen. Bijvoorbeeld op de Herengracht, waar je in Museum Het Grachtenhuis kunt zien hoe de grachtengordel uitgroeide tot de wereldstad Amsterdam. Op of de Keizersgracht bij Museum Huis Marseille, het eerste Nederlandse fotomuseum met elke drie maanden een nieuwe expositie.

De meeste winkeltjes in de 9 Straatjes zijn ook op zondag (vanaf 12 uur) geopend. Parkeren in Amsterdam is op de grachten meestal lastig. De dichtstbijzijnde parkeergarage is Q-Park op de Marnixstraat. In minder dan tien minuutjes lopen vanaf de Q-park garage sta je middenin het meest bruisende stukje Amsterdam. Handig als je tussendoor of na afloop van het shoppen je aankopen in je auto wilt leggen om nog even na te genieten bij een van de vele leuke restaurantjes of cafeetjes.

Rate this post

Plaats een reactie