Home » Eten en Drinken » Sensor lampen

Sensor lampen

Zoek je een lamp met een bewegingssensor of een lamp met een schemersensor? Bij LampenTotaal vind je van beide varianten een ruim aanbod. Je zult het niet snel bedenken, maar in bijna iedere situatie kan een sensorlamp toegepast worden. Naast veel sensor lampen verkopen gerenommeerde merken ook losse sensoren waarmee lampen die niet standaard een sensor hebben, toch geschakeld kunnen worden door middel van beweging of dag/nacht.

 

Moet de lamp aangaan zodra de sensor beweging detecteert, of moet de lamp aangaan als het donker wordt? Dat is eigenlijk de hamvraag bij de keuze voor een van de twee varianten.

 

Slimme armaturen en sensoren

Als de keuze voor een van de twee varianten is gemaakt, zijn er nog voldoende modellen over. De ene nog slimmer dan de ander. Dankzij onderzoek en ontwikkeling komen er voortdurend nieuwe modellen die het leven voor jou makkelijker maken. Tijdsinstellingen, lichtsterkte, het klinkt allemaal erg ingewikkeld, maar als je weet waar het voor dient zijn de mogelijkheden eindeloos.

Zo zijn er zelfs sensoren die door muren beweging kunnen detecteren. Het verschilt natuurlijk per situatie of je dit handig vindt.

 

Slave modellen

Stel, je hebt een vergaderruimte waar een paar keer per week een vergadering wordt gehouden. Deze ruimte wil je voorzien van een aantal lampen die op beweging aan gaan. Nu denk je waarschijnlijk dat iedere lamp dus een sensor krijgt, en de lampen dus verschillende aangaan. Gelukkig is dit niet zo. Enkele series bestaan uit een lamp met sensor en een slave-model. Het slave-model heeft hetzelfde armatuur als de lamp met sensor, alleen mist deze de sensor. Door de lampen op elkaar aan te sluiten, worden alle lampen ingeschakeld op het moment dat de sensor beweging detecteert.

 

Is het model wat je zoekt niet te verkrijgen in een slave-model? Dan is er natuurlijk altijd nog de mogelijkheid om een losse sensor aan te schaffen, en daar alle armaturen op aan te sluiten.

Rate this post

Plaats een reactie