Home » organisatie » Scooter leasen

Scooter leasen

Met alle kosten die je moet maken is een nieuwe scooter kopen niet altijd een optie. Gelukkig kun je ook een scooter leasen, dan betaal je in maandelijkse termijnen en je hoeft niet eerst te sparen om op een nieuwe scooter te rijden. Hoe kun je een scooter leasen en kom jij daarvoor in aanmerking?

 

Wat is een scooter leasen?

In principe koop je een scooter op afbetaling. Je kiest een scooter in de webshop, en in plaats van direct af te rekenen vraag je een lease contract aan. Als deze wordt toegewezen ontvangt de webshop het geld van de kredietverstrekker en jij betaalt vervolgens de scooter af in maandelijkse termijnen.

 

Is een scooter leasen duur?

Uiteraard moet je een rente betalen, bij het aanvragen van een lease contract wordt duidelijk aangegeven wat de rente is voor het contract. Houd er rekening mee dat je het contract ook versneld mag aflossen. Als je bijvoorbeeld een lease contract hebt voor drie jaar maar je betaalt binnen twee jaar hoef je minder rente te betalen.

 

Wie komt in aanmerking voor een scooter leasen?

Je moet een vast inkomen hebben bij de toetsing voor een lease contract. De lease maatschappij stelt bepaalde eisen voor de hoogte van het inkomen. Je mag geen BKR melding hebben, dat is het Bureau Krediet Registratie. Als je ergens een schuld hebt kun je geen nieuwe lening afsluiten. Verder moet je een kopie van jouw identificatiebewijs leveren en aanvullende documenten als daar om gevraagd wordt.

 

Kan ik beter blijven sparen?

Dat kan natuurlijk ook. Wanneer je kunt wachten en niet direct een nieuwe scooter nodig hebt kun je ook sparen en wachten. Of je besluit toch het geld direct te betalen. Je kunt zelf bepalen welke manier het beste werkt in jouw situatie. Bij een lease contract wordt je direct eigenaar van de scooter. Het is dus niet huren of een lease contract zoals dat bij bedrijven vaak wordt gebruikt. Je hoeft na afloop de scooter niet in te leveren.

 

Heb jij een nieuwe scooter op het oog en je denkt dat een scooter leasen voor jouw de juiste oplossing is? Vraag dan een lease contract aan en lees altijd goed de voorwaarden voordat je een contract afsluit.

Rate this post

Plaats een reactie