Home » Italiaanse t-shirts » Scooter helm kopen online

Scooter helm kopen online

Met de helmplicht die in is gegaan is kan de juiste scooter helm kopen een hele opgaaf zijn. Moet je kiezen voor een mooi kleurtje of een bijzondere vormgeving, of ga je voor optimaal comfort en veiligheid? Niet elke helm is gelijkwaardig, let op deze zaken als je een scooter helm gaat kopen:

 

Kies uit drie helmtypes

Er zijn drie verschillende soorten helmen:

 

  1. Een jethelm die bij het gezicht open is. Deze helm biedt minder bescherming maar het gezichtsveld is wel groter. Opzetten en afzetten gaat heel eenvoudig.
  2. Een systeemhelm kun je openklappen maar biedt wel een complete bescherming. Deze helm biedt een goede combinatie tussen bescherming en draagcomfort.
  3. Voor de sportieve rijders en rijders die lange afstanden maken is de integraalhelm de meest veilige keuze. Opzetten en afzetten is wel wat lastiger.

 

Comfort is ook belangrijk

Als je lange ritten maakt kan een gesloten helm warm en oncomfortabel aanvoelen. Als je daar last van hebt kun je het beste kiezen voor een helm met goede ventilatiekanalen. Dan wordt er tijdens de rit verse lucht aangevoerd. Duurdere modellen hebben vaak ook een meer comfortabele binnenvoering. Kies bij voorkeur voor een binnenvoering die te verwijderen en eenvoudig te reinigen is.

 

Eerst meten, dan een scooter helm kopen

Voordat je een bestelling plaatst is het belangrijk eerst jouw hoofd op te meten als je niet precies weet welke maat je nodig hebt. Meet de omtrek van jouw schedel boven de wenkbrauwen. Bij de helmen in de winkel zie je de maat in centimeters. Ook wordt de maat aangeduid in XS, S, M, L en XL als referentie. Een helm moet niet te strak zitten maar mag ook niet teveel speling hebben.

Als je kiest voor het juiste type, een goed comfort en de maat van de helm kun je daarna kijken naar een mooie kleur en design. Er zijn volop helmen in alle soorten en maten, nu wordt een scooter helm kopen een stuk eenvoudiger!

Rate this post

Plaats een reactie