Home » bromfietsverzekering » Scheepsmakelaar; iets voor jou?

Scheepsmakelaar; iets voor jou?

Heb je affiniteit hebt met boten en water? Ben je commercieel ingesteld en geïnteresseerd in makelaardij? En zie je jezelf wel een boot verkopen? Dan is het misschien een idee om te denken aan een carrière als scheepsmakelaar. Met dit beroep ben je de hele dag bezig met makelaardij en met boten, de ideale combinatie voor jou. Maar wat moet je doen om dit beroep te kunnen uitoefenen?

Wat doet een scheepsmakelaar?
Het beroep scheepsmakelaar is ideaal wanneer je een passie hebt voor boten en varen maar zelf liever aan wal blijft. Als jachtmakelaar ben je gespecialiseerd in de aan- en verkoop van motorboten en zeilboten. Je bent de tussenpersoon en begeleider bij dit verkoopproces. Je regelt verschillende zaken, daarom is het belangrijk dat je erg veelzijdig bent. De belangrijkste taken die een scheepsmakelaar heeft zijn het taxeren van boten, het promoten van boten, het uitvoeren van onderhandelingen en de financiële en juridische afhandeling. Om scheepsmakelaar te worden is het van belang dat je een erkende opleiding op HBO-niveau volgt zodat je je kunt aansluiten bij de branchevereniging European Maritime Certification Institute (EMCI).

Het nut van een scheepsmakelaar
Sommige mensen vinden dat het beroep scheepsmakelaar weinig nut heeft omdat je ook zelf je boot kunt verkopen. Maar het tegendeel is waar. Maar weinig mensen hebben verstand van boten en velen zien de verborgen gebreken die een boot vaak heeft over het hoofd. Ook moet een scheepsmakelaar niet alleen verstand hebben van boten, maar ook van makelaardij. Kennis die de meeste mensen missen. Het is dus niet waar dat je zonder hulp van een scheepsmakelaar met gemak zelf je boot kunt verkopen. Een boot is een kostbaar bezit en er komt een hoop papierwerk bij kijken. Schakel dus altijd een scheepsmakelaar in bij de verkoop van je boot.

Voordelen inhuren scheepsmakelaar
Het heeft dan ook meerdere voordelen om een scheepsmakelaar in te huren voor de verkoop van je boot. Het is misschien prijzig, maar je haalt dit er zeker uit als je kijkt naar hoeveel geld het je kan kosten als je je boot voor een te lage prijs verkoopt. De voordelen zijn dat je een hoop tijd en moeite bespaart bij het in de arm nemen van een makelaar. Als je zelf geen verstand hebt van de verkoop van boten moet je veel meer regelen dan je denkt. Denk alleen al aan de taxatie en promotie van de boot. Daarbij heeft de makelaar een enorm netwerk in de botenwereld dat je vaak zelf niet hebt. Ook weet je bij het inhuren van een scheepsmakelaar zeker dat je een betrouwbare koper hebt.

Rate this post

Plaats een reactie