Home » Elektronica » Samsung’s antwoord op iPhone 6 komt eraan

Samsung’s antwoord op iPhone 6 komt eraan

De afgelopen maanden is Samsung ondergesneeuwd door de vele berichtgevingen over haar grootste concurrent Apple. Er ging geen dag voorbij of er was Apple was wel weer in het nieuws. Sinds de presentatie van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus in september 2014 is Apple bijna dagelijks in het nieuws geweest, zowel positief als negatief.

Zelfs toen Samsung de Galaxy Note 4 presenteerde en de revolutionaire Galaxy Note Edge werd het Zuid-Koreaanse bedrijf overgeslagen. Het is sinds september 2014 Apple voor en Apple na en dat terwijl de nieuwe iPhones van het Amerikaanse bedrijf helemaal niet iets nieuws met zich meebrengen, het enige wat nieuw is aan de twee nieuwe smartphones van Apple is het formaat en het design.

Toch lijkt het erop dat de hele wereld gewacht heeft op de komst van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Want de twee nieuwe smartphones vlogen de eerste maanden als warme broodjes over de toonbank. Apple heeft alle records verbroken en begin 2015 is Apple het eerste beursgenoteerde bedrijf dat een winst van 18 miljard dollar heeft weten te behalen in één kwartaal.

De eerste maand van 2015 zit er op en Apple heeft al aangegeven dat het voor het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar een lagere winst verwacht dan de recordwinst van het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar. Daarbij komt kijken dat Samsung binnen afzienbare tijd met een antwoord komt op de iPhone 6.

Waarschijnlijk presenteert Samsung op 1 maart een nieuwe smartphone die het succes van iPhone 6 moet indammen. Samsung heeft de eerste uitnodigingen verstuurt voor een speciaal georganiseerd evenement in Barcelona, waar dan ook een grote telecombeurs plaatsvindt. Op de uitnodiging van Samsung staat de titel ‘What’s Next’, alles wijst erop dat er op dat het de opvolger van de geflopte Samsung Galaxy S5 is.

De meeste reacties op de uitnodiging van Samsung komen niet vanwege de titel ‘What’s Next’, maar op het gebogen streepje in de afbeelding. Deskundigen en critici menen dat Samsung dit jaar fors gaat inzetten op gebogen schermen. Zal de opvolger van de Galaxy S5 standaard voorzien zijn van een gebogen scherm?

Rate this post

Plaats een reactie