Home » Huis » RVS trapleuningen

RVS trapleuningen

In 1913 werd het eerste roestvij staal gegoten door ene heer Brearly nadat hem in 1912 was gevraagd om onderzoek voor de wapenindustrie te doen. Op het chroom zit een laagje dat het roestvrij staal beschermd tegen roestvorming. De hoeveelheid koolstof in het metaal bepaald de hardheid van het metaal. Hoe meer koolstof hoe harder het staal.
Roestvaste staalsoorten zijn gevoelig voor chloor. In een zwembad zal op den duur het laagje chroomoxide wat de roestvorming voorkomt aangetast worden.

trapleuningen

RVS is uitermate geschikt voor trapleuningen. De trapleuning van RVS is onderhoudsvrij (geen schilderwerk) en heeft een moderne strakke uitstraling.
Wanneer je RVS trapleuningen wilt laat je dan goed voorlichten en neem met minder geen genoegen.

trapleuning vormen

Heel belangrijk is de vorm van de trapleuning. Deze hoort namelijk de vorm te hebben van de zijkant van de trap. Vormen zijn er in S of in L vorm. Door deze vorm aan te houden zal de muurleuning overal dezelfde hoogte hebben wat zorgt voor optimale veiligheid en loopcomfort.
Ook de doorsnede van de trapleuning is belangrijk. Op een hele dikke armleuning heb je bijna geen grip. Zeker voor jonge kinderen is dit een probleem.
Te dun is ook weer niet goed omdat je dan geen fijn houvast hebt
In Nederland is een doorsnede van 40 mm de meest toegepaste maat trapleuning.

gebogen of recht

In Nederland is de meest gebruikte vorm een gebogen trapleuning. De vorm van de trapleuning is er een met 1 of 2 bochten. Deze wordt ook wel een S-vormige trapleuning genoemd.
Om een goede, veilige beloopbaarheid van de trap te hebben is het belangrijk dat de gebogen vorm op gelijke hoogte is. Dit is eenvoudig te controleren door naar de zij/muurkant van de trap te kijken.

Kindertrapleuning

Voordat een kind loopt is hij al in staat om een trap op te klimmen. Je bent trots op zijn vaardigheid maar het kan ook gevaar met zich mee brengen. Je zou in dit geval aan een kindertrapleuning kunnen denken. Dit is een leuning onder de leuning voor de volwassenen. Uiteraard is zo’n leuning ook in RVS te krijgen.

Rate this post

Plaats een reactie