Home » Computer » Run op typecursussen voor medisch personeel

Run op typecursussen voor medisch personeel

Directeur van Global Edutainment, Paul Van der Velde, is de ontwikkelaar van de cursus SmartTyping. Dit is een typecursus voor volwassenen die is ontstaan door de invoering van het EPD, het Elektronisch Patiënten Dossier. Van der Velde heeft gereageerd op de plotselinge grote vraag naar typecursussen, omdat zorgverleners nu alles moeten registreren op de computer onder tijdsdruk. Snel leren typen is dus geen overbodige luxe geworden en daar speelt Van der Velde goed op in met zijn zeer specialistische typeles. Er zijn speciale typecursussen voor business, ziekenhuizen, huisartsen en voor professionals in het onderwijs.

Patiëntgericht

De specialisten in de zorg willen niet alleen graag een typecursus volgen om sneller te kunnen typen, maar vooral ook om blind te kunnen typen. Mensen die blind kunnen typen kunnen namelijk ondertussen vaak gewoon een gesprek aangaan en mensen aankijken wat zeker een positieve draai kan geven aan cliëntencontact. Daarbij wordt er veel efficiënter en sneller gewerkt, zodat de specialisten meer tijd krijgen om zich met de cliënt bezig te houden.

Typecursus SmartTyping

SmartTyping is speciaal ontwikkeld voor medisch specialisten en er wordt daarbij voornamelijk gehamerd op het blind leren typen. Het is een vuur uur durende training waarin de deelnemers gezamenlijk worden getraind om skills aan te leren. Daarna zal de cursus zich online voortzetten in een speciaal vervolg traject. Hierdoor worden de skills nog verder toegepast, zodat de deelnemers er handigheid in krijgen, de toetsen zonder na te denken kunnen vinden en snelheid erin te krijgen. Het bijzondere aan deze typecursus is dat er hulpmiddelen worden geïntroduceerd die het brein moeten triggeren. Denk daarbij aan bepaalde kleuren, beeldmateriaal en zelfs muziek. Het gaat dus verder dan het aanleren van bepaalde vaardigheden, de linkerhelft van de hersenen wordt expres aan het werk gezet, omdat in dat gedeelte je beeldende en creatieve capaciteiten zitten. Hierdoor zullen de geleerde vaardigheden sneller worden opgeslagen in het langetermijngeheugen.

Rate this post

Plaats een reactie