Home » Internet » Voor elke ruimte een geschikte kast

Voor elke ruimte een geschikte kast

Ieder huis bevat meerdere kasten. In elke ruimte staan vaak wel één of meerdere kasten. Een kast is een van de belangrijkste meubelen in een huis. Je kunt er je spullen in opbergen waardoor je woning netjes oogt. Voor elke ruimte en stijl en voor elk budget heb je een geschikte kast. Je hebt namelijk kasten in alle prijsklassen. Van goedkopere kastjes van IKEA tot Scandinavische Design kasten. We nemen de belangrijkste kasten in huis met je door.

Slaapkamer
Uiteraard heb je voor je slaapkamer een goede kledingkast nodig waarin je je kleding goed kunt sorteren. De lucky ones onder ons hebben misschien de luxe dat ze hier een inloopkast voor hebben waarin ze al hun schoenen en kleding kwijt kunnen. Je hebt kledingkasten met vakjes, planken en hangers. Het makkelijkst is een kast waarin je dit alle drie hebt, zodat je bijvoorbeeld jurken en pakken uit kunt hangen, ondergoed en sokken in de vakjes of lades kunt leggen en shirts opgevouwen op planken kunt leggen.

Woonkamer
In de woonkamer kun je gebruik maken van meerdere soorten kasten. Denk alleen al aan een dressoir, een buffetkast en een boekenkast. Een boekenkast kun je ook nog in een eventuele studeerkamer kwijt. Ook erg leuk is een soort rekje waarin je al je tijdschriften en kranten kwijt kunt. Een boekenkast of tijdschriftenrek voorkomen dat je woonkamer een troep wordt door rondslingerende kranten, tijdschriften en boeken. Ook staat het erg hip en stijlvol. Het geeft karakter aan een ruimte.

Keuken
Als je hier de ruimte voor hebt, is het ontzettend leuk om in de keuken een grote kast met glazen deuren neer te zetten waarin je al het servies en glaswerk netjes ziet staan. Heb je deze ruimte niet, kies dan bijvoorbeeld voor een wandkastje boven het aanrechtblad. Hier kun je ook het een en ander in kwijt. Een andere belangrijke kast in de keuken is de voorraadkast. Altijd handig om allerlei kruiden, etenswaren, pannen enzovoorts in te bewaren.

Overige kastjes
Uiteraard heb je in huis nog veel meer kastjes nodig. Denk aan een nachtkastje voor op je slaapkamer, een leuke wandkast voor in de hal om bijvoorbeeld foto’s en andere accessoires op te zetten en een opbergkast waarin je allerlei papieren en dergelijke kunt bewaren. Zit je niet te wachten op zoveel kasten in je huis? Dan kun je sommige kasten best voor meerdere dingen gebruiken. Denk aan een boekenkast waarin je tegelijkertijd je televisie zet.  

Rate this post

Plaats een reactie