Home » Overige » Roségouden trouwringen

Roségouden trouwringen

 

We kennen allemaal de geelgouden trouwringen, en ook de witgouden ringen worden steeds populairder. Maar er zijn ook roségouden trouwringen. Deze ringen hebben een rood-roze tint, waardoor ze vaak worden geassocieerd met romantiek. Mooi als jij en je partner deze mooie, romantische ring elke dag dragen!
Roségouden ringen worden gemaakt door zuiver goud te mengen met koper. Hierdoor krijgt de ring de kleur van koper, en wordt hij rozerood, afhankelijk van de hoeveelheid koper die erin zit. Veel roségouden ringen zijn 18 karaat. Dit betekent dat de trouwring voor 75% uit zuiver goud bestaat en voor 25% uit koper. 14 karaat ringen komen echter ook vaak voor. Deze bestaan voor 58.5% uit zuiver goud, en voor de rest uit koper. Deze ringen zijn harder dan 18 karaats trouwringen, en vanzelfsprekend ook goedkoper.
Door het gebruik van koper is een roségouden trouwring vaak goedkoper ten opzichte van een gouden ring gemaakt met ander materiaal. Koper is namelijk een erg goedkoop metaal. Maar dit betekent niet dat het slecht is. In tegendeel, door toevoeging van koper wordt de roségouden ring hard, een stuk harder dan geelgouden of witgouden ringen. Hierdoor gaat het lang mee, en is het bestand tegen krassen en beschadigingen.
Roségoud hoeft ook geen beschermlaagje te hebben zoals witgoud. Hierdoor straalt hij al snel weer na een oppoetsbeurt.
Roségouden trouwringen komen in allerlei soorten en maten. De ringen bestaan in verschillende diktes, van smal en elegant tot breed en opvallend. Je kunt kiezen voor een simpele band, zoals een klassieke trouwring, maar ook voor een band met vele versieringen. Zo kunnen er diamantjes in gezet worden, lijnen, of andere versieringen. Je kunt kiezen voor een roségouden ring die bestaat uit twee banden, door elkaar geweven. Ook dit geeft een prachtig resultaat. Aan jou de keuze.
Voor een mooie, romantische trouwring zit je dus goed met een roségouden trouwring. Een ideale tussenweg voor een ring die niet door iedereen gedragen, maar ook niet volstrekt anders is. Een extra voordeel is dat de tint bij elke kleur huid past. Welke soort roségouden trouwring je ook kiest, hij zal je zeker goed staan!

Rate this post

Plaats een reactie