Home » Huishoudelijk » Resultaatgericht schoonmaken

Resultaatgericht schoonmaken

Wil je graag tijd besparen door te beginnen met resultaatgericht schoonmaken? Hierbij een aantal schoonmaaktips waardoor je in de toekomst zeeën van tijd gaat besparen. Ben je bijvoorbeeld veel te lang bezig met die vervelende vlek uit het tapijt te halen? Een goede tip is om hier koolzuurhoudend water op te gooien, op deze manier komt de vlek naar boven en kan je deze daarna droogdeppen met een stukje papier of een theedoek.

Nog meer resultaatgericht schoonmaken tips
Een andere tip om met resultaatgericht schoonmaken te beginnen is om een plantenspuit te gebruiken in plaats van een emmertje met sop erin. Dit bespaart een hoop tijd in verhouding met een emmertje sop. Wanneer je de badkamer of wc schoonmaakt kan dit met een speciaal schoonmaakdoekje waar het sop al in zit. Op deze manier hoef je nooit meer een emmertje sop voor te bereiden.

Tips voor frisse geurtjes in huis
Ben je verder vaak bezig met het verdrijven van een muffe geur in huis? Dé oplossing hier voor is om een schoteltje met azijn neer te zetten, voor je het weet zijn de muffe geuren verdwenen! Wil je daarnaast ook etensgeurtjes verdrijven wanneer je klaar bent met koken? Dit kan door een pannetje met water en wat schoonmaakazijn erin op het vuur te zetten tot het kookt en dit pannetje dan een tijdje op laten staan. Op deze manier trekken de geuren vanzelf helemaal weg. Als je vieze geuren van het stofzuigen wil verdrijven is het een goed idee om een raam open te zetten wanneer je aan het stofzuigen bent. Als je daarnaast de vaatwasser ook nog eens lekker wil laten ruiken kan je een plakje citroen in de vaatwasser leggen. Houten snijplanken kan je ook weer lekker laten ruiken met behulp van citroen, wrijf het stukje citroen over de snijplank en deze ruikt ook weer helemaal fris.

Rate this post

Plaats een reactie