Home » Huis » Renovatie huurwoning

Renovatie huurwoning

Renovatie van een huurwoning is iets wat in bijna alle gevallen voor rekening komt van de verhuurder van een huis, appartement of kamer. Omdat er regelmatig niet goed op het onderhoud van de woningen wordt gelet kan er makkelijk achterstallig onderhoud ontstaan. Meestal neemt dit achterstallige onderhoud alleen maar meer kosten met zich mee. Het is daarom aan te raden om onderhoud regelmatig bij te houden. Als dat niet gebeurd zal op een geven moment renoveren noodzakelijk zijn. CRA Aannemersbedrijf heeft voor onderhoud en renovatie de beste vakmensen in huis. Onze professionals kunnen zelfs een vervallen huurwoning weer omtoveren tot een paleisje.

Toestemming renovatie huurwoning

Voordat een verhuurder een huurwoning gaat renoveren moet hij goedkeuring vragen aan de huurder van de woning. Alleen als hij goedkeuring heeft van de bewoner mag hij na de woningverbetering de huur verhogen. In het geval van spoed hoeft er geen goedkeuring gevraagd te worden. Bij een spoedgeval kunt u denken aan bijvoorbeeld een kapotte afvoer of een lekkage. Na dit onderhoud mag de huurbaas de huur ook niet verhogen, omdat die werkzaamheden vallen onder de onderhoudsplicht van de verhuurder. Een renovatie leidt meestal wél tot een hogere huurprijs. Voordat de werkzaamheden plaatsvinden spreken de verhuurder en huurder in de meeste gevallen af wat er gaat gebeuren en welke huur er betaald gaat worden in de toekomst. Als de huurder het niet eens is met de plannen kan hij hier bezwaar tegen aantekenen. Bij wooncomplexen van 10 woningen of meer moet minstens 70 procent van de bewoners het eens zijn met de plannen. Wanneer dat niet het geval is kan de rechter er verder over oordelen.

Soorten renovaties huurwoningen

Huurwoningen zijn er in alle soorten en maten. De huizen variëren van herenhuizen tot nieuwbouwhuizen tot flats. In die verschillende huizen worden ook verschillende woningen aangeboden zoals kamers, studio’s, appartementen of gezinswoningen. Verschillende huurwoningen vragen om verschillende renovaties. Aannemers weten goed advies te geven over de mogelijkheden die hier voor zijn. Daarnaast weten ze precies hoe de renovatie het best uitgevoerd kan worden.

Rate this post

Plaats een reactie