Home » Financieel » Registeraccountant vacatures

Registeraccountant vacatures

Een registeraccountant kan worden omschreven als een soort van vertrouwenspersoon voor bedrijven. Een registeraccountant controleert namelijk voor bedrijven hoe betrouwbaar hun jaarrekening is. Door middel van alle aangeboden stukken, kan de registeraccountant een controle uitvoeren en zo de staat van de jaarrekening bepalen. Daarnaast kunnen bedrijven ook altijd terecht met vragen bij de registeraccountant, over onder andere de financiën. Kort samengevat, beheert een registeraccountant de gehele financiële administratie van een bedrijf.

Om uiteindelijk registeraccountant te kunnen worden, moet er een uitgebreide opleiding worden gevolgd. Deze opleiding bestaat ut een praktijk gedeelte en een theorie gedeelte. Het theorie gedeelte kan 2,5 jaar tot 7,5 jaar duren. Dit hangt af van de vooropleiding die is gevolgd. Het praktijk gedeelte kan worden gevolgd in de vorm van een stage. Deze stage zal drie jaar in beslag gaan nemen. Op deze manier kan er voldoende praktijkervaring worden opgedaan. Zodra beide delen van de opleiding met een voldoende zijn afgerond, wordt de titel registeraccountant afgegeven. Deze titel is beschermd en zodoende kan niet iedereen deze titel zo maar krijgen. Zodra de titel is afgegeven, wordt een registeraccountant ook opgenomen in het accountantsregister van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants. Ook wel bekend onder de afkorting NBA.

Registeraccountants zijn voornamelijk werkzaam in een accountantskantoor, maar er zijn nog meer mogelijkheden. Zo kunnen registeraccountants ook voor grote instellingen en ondernemingen werken. Daarnaast is het ook mogelijk om de functie te bekleden voor de overheid. Er is steeds meer vragen naar goeder ervaren registeraccountants. Het vacature aanbod is erg groot. Op de website van het werving en selectie bureau Profilink.nl vindt je een overzicht van alle registeraccountant vacatures. Het is ook mogelijk om op de website www. profilink .nl een cv achter te laten.

Rate this post

Plaats een reactie