Home » Huis » Recreatiewoning in Frankrijk

Recreatiewoning in Frankrijk

Recreatiewoningen

Tweede huizen zijn populair. Enerzijds als investering en anderzijds om de woning zelf af en toe te bewonen. Meer en meer Nederlanders opteren voor een recreatiewoning en het land Frankrijk is dan vooral populair. Het hoeft geen betoog dat de afstand er voor iets tussenzit. Een paar uurtjes toeren met de wagen en je hebt reeds prachtige streken bereikt in Frankrijk. In dit artikel gaan we wat dieper in op het fenomeen van recreatiewoningen in Frankrijk.

Tussen het denken aan een tweede woning en er effectief eentje aankopen zit een heus verschil. In eerste instantie dient de koper kapitaalkrachtig genoeg te zijn. Banken zijn immers niet erg happig om een hypotheek toe te kennen voor een tweede woning. Een flink gevulde spaarrekening is dus noodzakelijk. Verder moet men ook weten dar er op financieel en fiscaal vlak een hoop verandert – dit zowel in Nederland als in Frankrijk

Fiscale veranderingen

Indien men een tweede woning aankoopt in Frankrijk, dan moet men goed op de hoogte zijn van de actuele wetten. Fiscale veranderingen zijn regelmaat en op de hoogte blijven is dus ook een kunst. Bij de aankoop dient men informatie omtrent verkoopwinstbelasting (extra belasting bij het verkopen van de tweede woning met winst), extra belasting en sociale bijdragen eens door te nemen. Het is uiteraard niet de bedoeling dat de aankoop van een tweede huis zou leiden tot financiële problemen omdat men niet op de hoogte is van wat er allemaal bij komt kijken. Gespecialiseerde informatie doornemen is de boodschap.

Aanbod huizen

Eenmaal de beslissing is genomen en er met zekerheid een woning komt in het buitenland, dan is het hoogtijd om het aanbod eens te bekijken. Een tweede huis in Frankrijk aankopen hoeft geen probleem te zijn, daar er een groot aanbod is. Van de grens van Spanje tot en met de grens met België valt er een hoop te kopen in zowat alle prijsklassen: van villa’s tot huizen met een hoop renovatiewerk. Afhankelijk van het budget zal het huis aan bepaalde voorwaarden kunnen voldoen. Dus neem het aanbod van de zoekertjessites eens door en voor je het weet heb je een eigen vakantiestekje in het prachtige Frankrijk.

Rate this post

Plaats een reactie