Home » Overige » Psoriasis guttata voorkomen

Psoriasis guttata voorkomen

Psoriasis Guttata is een nare subvorm van psoriasis. Het wordt ook wel druppelpsoriasis genoemd. Er ontstaan vaak tot wel tientallen vlekken op het lichaam. Vooral de romp wordt vaak aangedaan. De oorzaak van guttata is niet bekend. Het kan ook zomaar weer wegtrekken, er is geen speld aan vast te knopen.

Je kunt guttata herkennen aan de verschillende plekken op de huid, maar ook aan de enorme jeuk die hiermee gepaard gaat. Tevens is de huid erg droog en zijn er veel schilfers te zien. Guttata kun je snel oplopen als je al last van psoriasis zelf hebt.

Het is erg lastig om te voorkomen. Psoriasis an sich is al onmogelijk om te voorkomen. De guttata versie verschilt in dit opzicht niet. De oorzaken zijn tevens niet bekend, wat het nog lastiger maakt. Er is wel bekend dat een streptokokken infectie een reactie van psoriasis guttata kan uitlokken. Zorg er dus voor dat je een dergelijke infectie dus niet oploopt. Dit kun je doen door je wondjes goed schoon te houden en te desinfecteren. Helemaal wanneer je al gevoelig bent voor psoriasis is het raadzaam om dit advies op te volgen.

Conclusie: Psoriasis guttata is lastig te voorkomen, echter kun je wel proberen om wondjes goed schoon te houden en goed te desinfecteren.

Rate this post

Plaats een reactie