Home » Huishoudelijk » Prijs en kwaliteit van online foto’s afdrukken elke maand anders

Prijs en kwaliteit van online foto’s afdrukken elke maand anders

Bij het bestellen van foto’s is tegenwoordig ruime keuze in aanbieders. Internet staat er vol mee, sterker nog: via e-mail, social media en soms zelfs via de post kom je hun boodschappen tegen. Met andere woorden: als je je bezig houdt met ordenen, verzamelen en afdrukken van foto’s is er geen ontsnappen aan. Welke aanbieder moet je nemen, zodat je zeker weet dat je foto’s heb van goede kwaliteit, tegen de laagste prijs?

De vraag is wel en niet moeilijk te beantwoorden. Autoriteiten als de Consumentenbond proberen om de zoveel tijd de beste en goedkoopste aanbieder van online foto’s afdrukken in het zonnetje te zetten. De laatste keer won Albelli. Dat is goed voor te stellen, omdat de kwaliteit in orde is en de prijs niet te hoog is.

Maar zoals iedereen weet, zijn prijzen en maatstaven over kwaliteit net als dagkoersen; ze kunnen verschillen van week tot week. Als het goed is de kwaliteit niet, maar de prijzen kunnen nogal eens varieren. Als concurrent kun je dan twee dingen doen. Het ene is de kwaliteit opschroeven voor de dezelfde prijs. De andere optie is de prijs verlagen en dezelfde goede spullen leveren. Deze maand bijvoorbeeld is dat het geval bij Fotoboeken.nl. Wilde je fotoboeken bestellen? Dan kan door de actie met 20 procent korting. Daarmee legt er weer een site de lat wat hoger voor de andere. En dit soort acties zijn meestal dan weer voorbode voor andere afdrukcentrales om iets te doen aan het prijsniveau.

De prijs is daarmee variabel; dat geldt dus net zo goed voor de kwaliteit. En dat kan best nog uitmaken, met name als je de foto permanent wil laten zien, bijvoorbeeld in een lijst. Let daarom op of je afdrukcentrale je ook echt kwaliteit biedt.

Een belangrijk onderdeel voor een goed eindresultaat is dan ook het fotopapier. Kwaliteit kun je voelen, bijvoorbeeld door de gebruikte dikte van het papier. Dun papier sluit sneller, laat je kleuren minder uitkomen en beschadigt sneller. Daarnaast weet je dat er op je bestelling is bezuinigd als dit op flinterdun papier wordt gepresenteerd. Een andere belangrijke graadmeter is de printer zelf. De gebruikte techniek is het belangrijkst. Is er door een echte fotoprinter tijd besteed aan je foto’s? Dan zie je dat doordat de afbeelding als het ware in het fotopapier is geprint. Bij sommige centrales zie je overduidelijk de afbeelding erop liggen, te vergelijken met de pasfoto’s die elk automaat binnen een minuut kan afdrukken. Deze twee elementen kunnen ervoor zorgen dat je misschien wel een lekkere lage prijs hebt voor je foto’s, maar hoelang blijven ze goed?

 

 

 

 

 

 

Rate this post

Plaats een reactie