Home » Mode » Populariteit Italiaanse overhemden

Populariteit Italiaanse overhemden

Overhemden zijn eigenlijk van elke tijd. Maar de laatste jaren heeft het Italiaanse overhemd toch wel aan populariteit gewonnen. De overhemden zijn natuurlijk ook echt kenmerkend en het is niet zo heel vreemd dat ze een succes zijn. Ze hebben een echte mannelijke uitstraling en je kunt ze dragen onder een kostuum, maar net zo goed op een spijkerbroek. Het is net zo goed vrijetijdskleding dan wel nette kleding. Italiaanse overhemden moet je haast wel in je kledingkast hebben hangen. Je komt er altijd goed mee voor de dag.

Herkenbaar

Italiaanse overhemden zijn ook goed herkenbaar. Ze hebben doorgaans een goede pasvorm, en het design valt ook goed op. En kenmerkend zijn natuurlijk ook de hoge boorden die ze hebben. Dit wordt ook gezien als een dubbele boord en opvallend is vaak dat deze boord een andere kleur heeft dan de kleur van het overhemd zelf. Zo krijg je een mooi en trendy contrast op in je kleding.

Klassiekers

Een klassieker onder de Italiaanse overhemden is dan nog steeds een parelwit overhemd. Die zou elke man in zijn kast moeten hebben. Dit overhemd is eigenlijk met alle kleding te combineren en doet het altijd goed. Zeker als je een getailleerd model hebt is de pasvorm perfect en ziet het er super uit en overtref je een standaard ander overhemd.

Trendy

De Italiaanse overhemden van nu heb je in allerlei soorten. Van een rustige effen kleur tot aan grote en drukke prints. De effen versies kun je eigenlijk altijd combineren en doen het ook goed onder een kostuum, maar net zo goed als je casual op pad gaat. De drukke prints zijn echt modieus en zullen het zeker deze zomer goed gaan doen. Maar tussenin heb je natuurlijk ook nog verschillende mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Een effen overhemd met een gekleurde boord, streepjes, een subtiel ruitje of gewoon een denim versie. Je kunt er alle kanten mee op.

Waar je natuurlijk ook nog mee kunt afwisselen is de mouw. Je hebt overhemden ook met een korte mouw. Deze zijn natuurlijk een goede optie in de zomer bij lekker weer. Is het winter of laat het weer (of de gelegenheid) het niet toe dan kun je gewoon een overhemd met lange mouw aantrekken. Zo ben je altijd voorbereid op het weer en op elke gelegenheid. Waar je wel goed op moet letten bij de aanschaf van een Italiaans overhemd is de pasvorm. Italianen zijn over het algemeen wat slanker en de overhemden kunnen iets kleiner uitvallen.

Rate this post

Plaats een reactie