Home » bromfietsverzekering » Overstappen op zakelijke elektriciteit

Overstappen op zakelijke elektriciteit

Vroeg of laat moet je als ondernemer de keuze maken om over te stappen op zakelijke energie. Een dergelijk energiecontract heeft heel wat te bieden voor zowel kleine als grote zelfstandigen, maar wat zijn die voordelen nu precies? Wil je waarde krijgen voor je geld en méér halen uit je bedrijf – dan is het belangrijk dat je daar een duidelijk zicht op hebt!

De voordelen van zakelijke energie


Zakelijke energie is precies wat het woord zelf zegt: elektriciteit die voor zakelijke doeleinden wordt gebruikt en in een zakelijk, aangepast pakket beschikbaar wordt gesteld. Het is vanzelfsprekend belangrijk dat je weet wat je aan zo’n contract hebt, en daar vertelt het volgende overzicht meer over!

1. Zakelijke energie is aangepast aan je noden


Het grote voordeel van zakelijke elektriciteit is dat het pakket volledig op je persoonlijke situatie is afgestemd. Kleine bedrijven hebben logischerwijs minder elektriciteit nodig dan grote multinationals en een ander contract is dan ook van toepassing. Dankzij zakelijke energie krijg je precies wat je nodig hebt. Niet meer en ook niet minder!

2. Zakelijke energie is veel overzichtelijker


Daarbij wordt zakelijke elektriciteit vaak gecombineerd met andere vormen van energie, zoals gas. Door beide in één groot pakket te krijgen wordt het zoveel eenvoudiger om een duidelijk overzicht te houden op je energiekosten. Als zelfstandige heb je zelden tijd over en een gecombineerd contract is dan ook meer dan welkom om jezelf wat rust te geven.

3. Zakelijke contracten komen in verschillende vormen


Ten slotte kan je doorgaans kiezen tussen verschillende contracten: bepaalde zijn relatief kort, terwijl andere dan weer enkele jaren lopen. De voorwaarden verschillen vaak van contract tot contract, bijvoorbeeld afhankelijk van welk soort bedrijf je hebt. Daarbij kan een onderscheid gemaakt worden tussen variabele en vaste contracten, waarbij de maandelijkse kostprijs ofwel varieert ofwel gelijk blijft. Hier rekening mee houden is van groot belang als je wil weten hoeveel je betaalt, en waarom je precies dat bedrag betaalt.

Overstappen op zakelijke energie


Hoewel er bij het kiezen voor zakelijke energie heel wat komt kijken, is elke inspanning de moeite zeker waard. Zakelijke energie is een van de beste manieren om jezelf als zelfstandige én onderneming duidelijkheid te geven over je kosten. Daarbij geeft het je de mogelijkheid om ten volle van je elektriciteit te genieten, aangezien je precies het contract gebruikt dat je nodig hebt. En dat is essentieel om ver te geraken als onderneming!

Rate this post

Plaats een reactie