Home » Kunst » Een opgeruimd huis zorgt voor minder stress

Een opgeruimd huis zorgt voor minder stress

Hoe fijn is het om thuis te komen van een drukke werkdag en je heerlijk op de bank neer te geven. Thuis is een plek waar je wilt ontspannen van alle drukte om je heen. Echter, is dit voor de meeste mensen lastig als het een chaos is in huis. Uit onderzoek is gebleken dat een opgeruimd huis je beter helpt ontspannen. Een dagje of twee even flink opruimen zorgt voor een opgeruimd huis en hoofd. Dit creëert meer rust en tijd voor leuke dingen. Hieronder een aantal tips om je een handje op weg te helpen.

Waar moet ik beginnen?

Ben jij zo’n type die vaak de autosleutel kwijt is of iets niet snel kan vinden zodra je het nodig hebt? Dan is het misschien tijd om orde in je huis aan te brengen. Alleen waar ga je beginnen met opruimen? De allereerste tip: begin stapje voor stapje. Zodra je in je hoofd hebt, oh ik moet het hele huis opruimen vandaag, dan verlies je snel je motivatie. Als je je bezig houdt met één ding tegelijk, dan zie je ook daadwerkelijk resultaat. Je huis is dan vaak sneller opgeruimd dan je denkt.

Opgeruimd staat netjes!

Kom je spullen tegen die je niet meer gebruikt, geef ze dan aan een vriend of vriendin, breng ze naar het Leger des Heils of een kringloopwinkel. Dit scheelt weer ruimte in je woning en je maakt er een ander blij mee. De zolder is de ideale plek om je winterjassen op te bergen voor volgend jaar. Probeer het jezelf aan te leren dat zodra je iets gebruikt hebt, het daarna direct weer op dezelfde plek terug legt. Zo voorkom je dat er op je eettafel weer een grote bende ontstaat. Heb je kinderen, zorg er dan voor dat ze hun speelgoed in boxen kunnen opruimen. Dan struikel je waarschijnlijk ook wat minder vaak als ze er niet mee spelen. Opgeruimd staat netjes! Tot slot, als je iedere dag een beetje opruimt, heb je al snel een opgeruimd huis en kan je heerlijk ontspannen.

Alle tips op een rijtje

  • Probeer niet alles tegelijk te willen doen, zo houd je beter het overzicht
  • Spullen die je niet meer gebruikt direct weg doen
  • Bedenk vaste plekken voor dingen die je regelmatig nodig hebt
  • Iets gebruikt? Ruim het daarna direct weer op
  • Koop grote boxen om spullen in op te bergen

Hulp inschakelen?

Zie jij door de bomen het bos niet meer en wil je graag een opgeruimd huis? Schakel dan een van onze hulpploegen in! Via huishoudelijkehulp-ploeg.nl kom je snel in contact met mensen die je graag uit de brand helpen. Naast een opgeruimd huis helpen zij je ook graag bij andere werkzaamheden zoals huishoudelijk werk, wassen en strijken. Alle klusjes waar jij naast je drukke baan helaas niet aan toe komt.

Rate this post

Plaats een reactie