Home » bromfietsverzekering » Op zoek naar een inspirerende vergadering?

Op zoek naar een inspirerende vergadering?

Soms worden vergadering als erg frustrerend en tijdrovend beschouwd. Vaak heb je het enorm druk of misschien had je in de vergadertijd al een aantal opdrachten afgerond kunnen hebben. De kunst is dan een inspirerende vergaderruimte te huren of te creëren.

Kleed de ruimte aan

Zorg ervoor dat de ruimte voorzien is van smartboards, flip-overs en projectieschermen. Hierdoor zijn alle voorwaarden aanwezig om snel en goed te kunnen vergaderen. Ook maakt een nieuwe technologie als een smartboard het iets aantrekkelijker. Verder kun je versnaperingen wegleggen zodat je ten allen tijde wat brandstof aan je lichaam kunt geven.

Verder is het licht in de ruimte een van de belangrijkste punten. Wanneer je namelijk moet vergaderen in een ruimte die nauwelijks tot geen licht heeft werkt dit erg slaapverwekkend. Kortom je motivatie wordt er dan niet beter op. Verder is ook het geluid belangrijk. Als je in een ruimte bevindt met hoge plafonds is dit vaak niet prettig. Hoge plafonds zorgen er namelijk voor een erg hard geluid.

Sfeer van de vergaderruimte

Naast het eerder genoemde licht en geluid is ook de sfeer van groot belang. Leg bijvoorbeeld spullen neer die van toepassing zijn op jouw organisatie en zorg daarnaast dat de meubels zo zijn ingericht dat er proactieve vergadering georganiseerd kan worden. Hier kunnen ook planten een belangrijke rol in spelen. Het is namelijk gebleken dat groen, planten dus, een ontspannende werking heeft. De sfeer kan dus ten goede komen van de creatieve gedachtes.

Het tijdstip van de vergadering

De tijdstip waarop de vergadering gepland staat is ook van groot belang. Het beste tijdstip om te starten is tussen de 10 en 11 uur. De reden hiervoor is dat de meeste mensen voor 10 uur niet zo productief zijn. Dus om een goede vergadersessie is te houden is het verstandig om pas na deze tijd te vergaderen, maar ook weer niet na 15.00. Hiervoor geldt hetzelfde. Na deze tijd zijn mensen minder productief wat dus niet ten goede gaat komen van de kwaliteit van je vergadering.

Rate this post

Plaats een reactie