Home » Auto » Ook in de kou staan auto inbrekers niet stil!

Ook in de kou staan auto inbrekers niet stil!

Het is winter en de kou slaat soms hard in. Wegen worden glad en een slipcursus ANWB komt goed van pas. Gladde wegen weerhouden mensen om met de auto te gaan. Wanneer het niet hoeft, laten ze hem maar beter lekker thuis staan. Dit is natuurlijk de perfecte kans voor inbrekers om toe te slaan. Een beetje kou staat hen niet in de weg om je auto mee te nemen. Pas daarom ook in de winter goed op! Om je alvast goed voor te bereiden, hebben we een aantal tips verzameld voor het tegengaan van auto inbraak.

Tip 1: Hou je auto in het oog

Probeer je auto zoveel mogelijk in het zicht te parkeren. Zo kan je altijd een oogje in het zeil houden.

Tip 2: Vergeet je autosleutels niet!

Het lijkt misschien heel logisch, maar vergeet je autosleutels niet uit de auto te halen. Ook als je iets vergeten bent en je ‘snel’ nog even binnen iets moet halen.

Tip 3: Berg je autosleutels goed op

Daarnaast is het ook thuis belangrijk dat je de autosleutels op een plek legt waar een inbreker ze niet zou verwachten.

Tip 4: Zorg ervoor dat je auto minder aantrekkelijk wordt om te stelen

Hiermee bedoelen we natuurlijk niet dat je de auto ‘lelijk’ moet maken. integendeel! Je moet je auto juist persoonlijk maken. dit kan door het kenteken in de autoruiten te laten graveren. Dit zorgt ervoor dat het glas niet meer verhandelbaar is en auto inbrekers verkopen vaak de auto als onderdelen. Doordat het glas al niet meer verhandelbaar is, wordt de auto een stuk minder aantrekkelijk.

Tip 5: zet de wielen richting de stoeprand en doe daarna het stuurslot erop

Hiermee maak je het inbrekers lastiger om weg te rijden en is de kans dat ze je auto meenemen dus ook weer wat meer verkleind.

Rate this post

Plaats een reactie