Home » Mode » Het ontstaan van tassen

Het ontstaan van tassen

Al rond 1500 werden tassen gebruikt door mannen en vrouwen. De kleding die mensen in de tijd droegen hadden nog geen zakken waar mensen hun bezitting in konden doen. Vandaar werden er tassen gebruikt. Er zijn niet veel tassen uit die tijd meer te bezichtigen in musea. Vaak werden deze tassen gemaakt van materialen die niet lang goed bleven. Echter door afbeeldingen uit het verleden weten we nog hoe ze eruit zien.

 

Het was niet zo dat er maar 1 uitvoering bestand van de tas. Er waren veel verschillende types. Er waren leren zakken, zakken met touwen en meer. Bijna elke tas werd gedragen aan de riem. Pas na de komst van zakken in kleding rond de 17e eeuw begonnen mannen langzaam de tassen niet meer te gebruiken. Vrouwen bleven de tassen echter gewoon nog wel gebruiken. Wel veranderde de manier van tassen dragen bij de vrouwen. Deze werden aan een haak met kettingen gedragen. Langzaam werd de tas ook een mode object. Rond de 20e eeuw had de handtas het overgenomen.

Nieuwe tassen

Vrouwen maakt in de 18e eeuw vaak nog eigen tassen. Deze waren vaak geïnspireerd door Griekse en Romeinse oudheid. Die waren op dat moment erg populair. Omdat jurken steeds smaller werden was er geen plaats meer voor tassen onder de jurk. Hierdoor werden tassen gemaakt die in de hand kon worden gehouden, de handtas.

Later rond de 19e eeuw was er de industriele revolutie. Tassen werden toen gemaakt van allemaal verschillende soorten nieuwe materialen.

Tassen van nu

In de 20e eeuw gingen vrouwen steeds meer werken. Handtassen moesten nu ook gewoon praktisch zijn en makkelijk mee te nemen. Er kwamen steeds meer tassen voor verschillende soorten gebruik, zoals werktassen, clutches, avondtassen etc. Ook werden merknamen steeds belangrijker. In deze eeuw werden veel grote tassen merken geboren zoals Louis Vuitton en Hermes. Nu veranderen tassen elk seizoen terwijl vroeger men wel tientallen jaren met hetzelfde model rondliep.

Rate this post

Plaats een reactie