Home » Eten en Drinken » Onderweg op internet met je mobiele telefoon

Onderweg op internet met je mobiele telefoon

Tegenwoordig is het de normaalste zaak van de wereld: internetten op je mobiele telefoon. Of je nou met een wifi verbinding op internet gaat, of met een mobiel internet abonnement, het kan allemaal. Er zijn verschillende spelletjes, maar ook veel hulp apps die je kunt gebruiken. Zo zijn er ook onderweg veel handige apps die je goed kunt gebruiken. Als je kiest voor onbeperkt mobiel internet van telecom provider Robin Mobile, kun je deze apps zorgeloos gebruiken.

Openbaar vervoer

Als je met het openbaar vervoer reist, zijn er verschillende handige apps die je kunt gebruiken. Of je nou met de bus of de trein, het is er allemaal. Je kunt de NS Reisplanner gebruiken, maar ook 9292 is een hele handige app. Op de NS Reisplanner kun je makkelijk en snel jouw reis plannen, zodat je op tijd aan komt op de plaats van bestemming. Ook kun je snel zien of er vertragingen of storingen zijn op jouw traject. Zo ben je goed op de hoogte en kun je eventueel nog omreizen. Op de app van 9292 staat deze informatie ook. Bus en trein komen samen op deze app, en je kunt jouw reis van begin- tot eindpunt berekenen. Ook de kosten voor de reis worden hierbij vermeld, evenals de CO2 uitstoot.

Auto

Als je met de auto reist, zijn er weer andere apps erg fijn om te downloaden. Zo is het bijvoorbeeld goed om op de hoogte te zijn van files en snelheidscontroles voor je vertrekt. Deze kun je voor vertrek checken op de app Flitsmeister. Als er een file staat op de weg waar jij langs moet, kun je eventueel nog een andere weg kiezen. Ook zie je waar de snelheidscontroles en flitsers zich bevinden. Het is wel belangrijk om dit voor vertrek te doen, en natuurlijk niet tijdens het rijden. Je kunt wel een geluidssignaal instellen als je dit wenst.

 

Ook voor het parkeren is er een handige app, namelijk Parkopedia. Deze app geeft op basis van je locatie informatie over de beschikbare parkeerplaatsen. Ook worden hier de prijzen bij weergegeven, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Vooral in grote steden is deze app erg fijn.

Wandelen en fietsen

Als je gaat wandelen of fietsen, zijn er ook goede apps beschikbaar. Zo is ANWB Fietsen een fijne app voor de fietsers onder ons. Zo kun je fietsroutes vinden met informatie over bezienswaardigheden. Ook de horeca, fietsservicepunten en routebegeleiding tijdens het fietsen ontbreken niet in deze app. Met behulp van knooppunten, kun je gezellige fietsroutes plannen.

 

Als je lekker aan het wandelen of fietsen bent, kan het weer dit verpesten. We weten allemaal dat het weer in Nederland erg onvoorspelbaar kan zijn. Daarom gebruikt de app Buienalarm je locatie. Op basis van je locatie krijg je een melding als er regen aan komt. Zo kun je op tijd maatregelen treffen. Ook kun je radarbeelden zien waarop de regen te zien is.


Als je kiest voor een abonnement met onbeperkt mobiel internet, kun je al deze apps zorgeloos gebruiken tijdens jouw reis. Met onbeperkt mobiel internet hoef je je namelijk geen zorgen te maken over het verbruik van je MB’s bij het laden van (weer)kaarten en routes.

 

navigation-1048294_640

Rate this post

Plaats een reactie