Home » bromfietsverzekering » Ondernemen en uitbesteden

Ondernemen en uitbesteden

Als ondernemer heb je vaak genoeg op je bordje. Daarom is het handig als je dingen uit handen kunt geven. Toch hebben veel ondernemers hier moeite mee. Ze durven een dienst niet goed uit handen te geven of ze denken dat ze het zelf beter kunnen. Toch heeft het uitbesteden van taken veel voordelen voor jou als ondernemer en voor je eventuele werknemers. Bij het uitbesteden van taken hebben we het over zaken als belastingaangifte, ICT-beheer, het uitbetalen van loon, boekhouding etc.

Voordelen
Een groot voordeel van uitbesteden is dat dit goedkoper is dan wanneer je bijvoorbeeld personeel moet omscholen of extra werknemers moet aannemen. Plus je bespaart op de aanschaf van dure software en kantoorruimte. Ook ontbreekt er vaak kennis om het zelf te doen. Als je het uitbesteedt, krijg je er een partner bij die je onderneming verrijkt met kennis of ervaring die je zelf niet hebt. Taken uitbesteden levert ook een hoop tijd op die je kunt besteden aan de groei van je bedrijf. Je kunt je volledig focussen op je onderneming omdat je voornamelijk bezig bent met de belangrijkste zaken. De bijzaken besteed je uit.

Netwerkbeheer
Om dieper in te gaan op een taak die je kunt uitbesteden kijken we naar het uitbesteden van netwerkbeheer. Dit is een zaak waar menig ondernemer weinig verstand van heeft. Het zelf regelen van het netwerkbeheer kost een hoop tijd en geld. Daarom besteden veel werkgevers dit uit. ICT is een vak apart en een netwerkbeheerder weet precies wat er moet gebeuren om de IT-infrastructuur van jouw bedrijf probleemloos te laten functioneren. Hij zorgt dat alle apparatuur op elkaar is aangesloten en dat storingen worden verholpen. Hij ontwerpt, onderhoudt, beheert en beveiligt de netwerken zodat het bedrijf altijd online en bereikbaar is.

Valkuilen
Toch zijn er ook een paar valkuilen waar je op moet letten als je gaat uitbesteden. Ten eerste heb je weinig controle en kun je pas bij de levering van de dienst zien of het goed is gebeurd. Ten tweede kunnen kosten hoger uitvallen dan van tevoren afgesproken, waardoor het uiteindelijk toch niet voordeliger is. Dit is te voorkomen door deze situatie van tevoren op te nemen in het contract. Tot slot heb je het gevaar dat de partij waar je aan uitbesteedt bijvoorbeeld slechte kwaliteit levert. Ook dit is te voorkomen door van tevoren referenties op te vragen of reviews te lezen van de desbetreffende partij.

Rate this post

Plaats een reactie