Home » Games » Om deze reden wilt u altijd bakkersbrood eten!

Om deze reden wilt u altijd bakkersbrood eten!

Bakkersbrood is heel anders dan supermarktbrood. Veel mensen kopen supermarktbrood omdat het iets voordeliger is. Maar wist u dat het eten van bakkersbrood veel voordelen heeft in tegenstelling tot het eten van supermarktbrood? In dit artikel leest u de verschillen tussen supermarktbrood en bakkersbrood. Leest u mee, zodat u weet wat u eet?

Supermarktbrood
Dit brood wordt op een goedkopere manier gebakken dan bakkersbrood. Daarom is de prijs ook voordeliger. Dit brood heeft daardoor veerkracht, ruikt vaak muf en is zacht. Krokante broden vindt u bijna niet in de supermarkt. Daarnaast staan er op de labels van supermarktbrood vaak allerlei nietszeggende nummers en gekke getallen. Dit zijn brood en deeg verbeteraars die in het brood worden toegevoegd zodat ze langer houdbaar zijn. Deze verbeteraars worden aan het kant en klare deeg toegevoegd en vervolgens gebakken in grote ovens. Hierna is het brood klaar. Er wordt weinig werk aan besteed en het gaat echt om het produceren van grote hoeveelheden brood. Zo kunnen de productiekosten worden verlaagd en ligt de prijs van supermarktbrood lager dan versgebakken brood.

Bakkersbrood
Het bakken van versgebakken brood door echte bakkers gaat heel anders in zijn werk. Een echte bakker neemt supermarktbrood ook niet serieus. In de ogen van een echte bakker is dat namelijk geen brood. Bakkersbrood smaakt echt anders. Daarnaast is het in tegenstelling tot wat er op de labels van supermarktbrood staat wel versgebakken brood. Een bakker mixt verschillende soorten meel en creëert op deze manier de meest heerlijke broden. Ook worden er vaak nog zaden en pitten toegevoegd, zoals zonnebloempitten en sesamzaden.

Voordelen bakkersbrood

 • De smaak is heel anders dan supermarktbrood: intenser en verser. Dat merkt u direct.
 • Het brood smaakt naar brood, zoals het hoort. Een ware beleving als u nog nooit echt bakkersbrood op heeft. Hierna wilt u niets anders meer.
 • Bakkers combineren de heerlijkste soorten meel met zaden en pitten. Eindeloze variaties geven de lekkerste broden.
 • Van bruin tot wit, van maïs tot spelt: alles is mogelijk bij de bakker. Zo is er voor ieder wat wils.
 • Er zitten geen onbekende en rare stoffen in bakkersbrood. U weet bij bakkersbrood wat u eet. Dat is best belangrijk als u om uw gezondheid geeft.
 • Heerlijk vers bakkersbrood heeft een krokante korst. Brood eten wordt zo ook nog leuk. Zelfs mensen die minder van korsten houden, eten de korsten van bakkersbrood vaak maar al te graag op. Dat zegt toch genoeg…  
 • U weet wat u eet. Een echte bakker zal u namelijk niet misleiden.
 • Het deeg is met aandacht gemaakt en dat proeft u. De bakker gebruikt immers geen kant-en-klare broodmix, maar besteedt er echt tijd en energie aan.
 • Een echt bakkersbrood ruikt heerlijk vers. Alleen de geur al maakt dat u zin krijgt om brood te eten.
 • Bakkersbrood is voedzamer dan supermarktbrood. Het brood is namelijk gemaakt van echte ingrediënten en niet van een kant-en-klaar mix.
 • Brood van een echte bakker is erg gezond. Er zitten veel belangrijke eiwitten en voedingsstoffen in.
 • Bakkersbrood is veel gezonder dan supermarktbrood. Er zitten meer gezonde stoffen in die goed voor uw lichaam zijn.
 • Uiteindelijk bespaart u geld, omdat bakkersbrood beter vult dan brood uit de supermarkt. U zult hierdoor sneller een verzadigd gevoel hebben en minder brood hoeven te eten.
Rate this post

Plaats een reactie