Home » Computer » Nieuwe SharePoint dit jaar verwacht

Nieuwe SharePoint dit jaar verwacht

Microsoft heeft de volgende versie van SharePoint aangekondigd, SharePoint 2016. Hoewel de release pas voorzien is voor de tweede helft van 2015, rond september, zal er een preview versie zijn op de ‘Big Ignite’ conferentie die volgende maand plaatsvindt in Chicago.

SharePoint 2016 zal uitgerold worden met de volgende versie van Office, Office 2016, en we verwachten ook nieuwe versies van Exchange en Skype for Business dat Lync zal gaan vervangen.

sharepoint delve

 

De nieuwe SharePoint zal heel wat functionaliteiten bevatten die nu reeds zichtbaar zijn in Office 365, de cloud versie van Office. Enkele  nieuwe features op het vlak van zoekmogelijkheden, social networking, content beheer en samenwerking zijn:

  • Delve: Een dashboard dat de Office Graph technologie de meest relevante informatie aan een gebruiker toont. Deze informatie wordt gebaseerd op het werk van de gebruiker en de personen in zijn netwerk. Delve (codenaam Oslo) indexeert en analyseert emails, meetings, contacten, social netwerken enzoverder. Deze informatie wordt vervolgens in de vorm van kaarten getoond.
  • Insights: Deze functionaliteit indexeert en toont gerelateerde content aan documenten binnen Office. De gebruiker kan onder andere informatie zoeken op het net terwijl hij een document bewerkt.
  • Yammer: SharePoint 2016 krijgt een betere integratie met Yammer, voor een betere social networking ervaring.
  • Video portaal: Gebruikers kunnen dit portaal gebruiken om video’s te uploaden, bewaren, streamen en ontdekken.
  • Inline Social: Gebruikers kunnen conversaties voeren rechtstreeks vanuit de documenten die zij bewerken.
  • Mobile: laatst maar niet het minst; er zal een betere integratie zijn met mobiele toestellen op zowel iOS als Android.

Bedrijven beschikken dankzij SharePoint 2016 over een compleet platform om de samenwerking te verbeteren.

 

Rate this post

Plaats een reactie