Home » Huis » Nieuwe keuken door keukenrenovatie

Nieuwe keuken door keukenrenovatie

Bent u zat van uw oude keuken of is deze aan grondig onderhoud toe? In plaats van een nieuwe keuken te kopen en installeren kunt u er ook voor kiezen voor keukenrenovatie. Vaak is dit goedkoper dan het laten plaatsen van een compleet nieuwe keuken. Met een goede keukenrenovatie kunt u toch het gevoel van een nieuwe ruimte krijgen.

Voordelen keukenrenovatie

Bij keukenrenovatie wordt gebruik gemaakt van de basis van uw huidige keuken, waardoor de kosten laag blijven. Vaak is de basis van de kastjes en het aanrecht nog prima in orde. Op deze manier kunt u genieten van het gevoel van een nieuwe kamer, zonder dat er gesloopt moet worden. Ook blijven de leidingen in de meeste gevallen op hun plaats.

Meerwaarde

Keukenrenovatie geeft het huis een nieuwere look dat een potentiële koper vaak kan waarderen. Uw huis wordt meer waard, zonder dat u een grote investering hoeft te doen om een nieuwe keuken te laten installeren. De meerwaarde op het huis is dan groter dan de nodige investering.

Nieuwe inbouwapparaten

Bij een volledige keukenrenovatie kunt u nieuwe inbouwapparaten kopen die vaak zuiniger zijn dan uw huidige apparaten. Dit scheelt op de lange termijn in de kosten en zorgt tevens voor meerwaarde op het huis. Ook verhogen de nieuwe apparaten al gauw het kookgenot.

Nadelen keukenrenovatie

Het kan moeilijk zijn om de indeling van de ruimte te veranderen, vooral bij een kleine woning. Herindeling is dan vaak een stuk duurder, waardoor het slimmer kan zijn om een nieuwe keuken te installeren. Ook als de kastjes en de ruimte in erg slechte staat is, is het vaak beter om een compleet nieuwe keuken te installeren. Het renoveren is dan duurder dan u had gehoopt en kost meer tijd. Vraag altijd eerst om advies.

Een erkend aannemersbedrijf kan u voorzien van advies op maat en uw huidige keuken omtoveren tot een compleet nieuwe ruimte. Deze renovatie hoeft niet eens lang te duren, dit hangt af van uw wensen. In veel gevallen is dit alles al in één dag klaar.

Rate this post

Plaats een reactie