Home » Educatie en werk » Must sees in Eindhoven

Must sees in Eindhoven

Als we naar het aantal inwoners kijken is Eindhoven de vijfde grootste stad in Nederland. De lichtstaat is te gek om een dagje door te brengen. Er is namelijk enorm veel te doen in de stad. Niet alleen in het bruisende hart van Eindhoven maar ook in de verre omgeving is er genoeg te doen. Zoals iedereen weet is het lastig om in een onbekende stad te parkeren. Ook parkeren in Eindhoven kan af en toe een drama zijn. Bedenk daarom even waar jij je auto neer wilt zetten voor vertrek! En nu de dingen die je gezien moet hebben.

De Catharinakerk

Wanneer je het centrum inloopt is de kerk eigenlijk moeilijk te ontwijken. Geen gedoe dus met google maps! De torens steken namelijk boven alle gebouwen uit. Deze torens zijn ongeveer zo een 73 meter hoog. Het is een prachtig bouwwerk met mooie versieringen. Het is een rijksmonument die gebouwd is tussen 1861 en 1867.

Parken

Eindhoven staat bekend om zijn mooie parken. Eindhoven heeft het meeste groen van alle grote steden in Brabant. Dit park is te vinden in het zuiden van de stad. Eerlijk een picknick in de zomer of een lekkere wandeling. Dit zijn niet de enige dingen die je kunt doen in het park. In de zomer zijn er namelijk vele recreatiemogelijkheden

Kunst

Eindhoven heeft een aantal verschillende musea waar van alles te bewonderen is en je een hoop kunt leren. Wil je liever niet naar een museum maar wil je wel wat kunst zien? Dit kan in Eindhoven ook. Het centrum barst namelijk van verschillende kunstwerken. Dus ook wanneer je geen museum wilt bezoeken kan je alsnog de kunstwerken van onder andere Le Corbusier, Auguste Rodin en Gerrit Rietveld bewonderen.

Opstap in Eindhoven

Als je dan toch al een dagje in Eindhoven bent kan je net zo goed de avond mee pakken. Vervelen is namelijk iets wat je niet zult doen in Eindhoven. Er zijn namelijk meer dan 50 cafés discotheken en andere gelegenheden te vinden. Het is een uitgaansplek voor jong en oud. Iedereen vindt wel een kroeg of discotheek die naar zijn of haar smaak is.

Shoppen

Naast de grote bekende ketens heeft Eindhoven ook een groot aanbod van kleine unieke boetiekjes die alleen hier te vinden zijn. De grote winkelketens zijn overal te vinden, daarom maken deze kleinere boetiekjes Eindhoven extra leuk om te shoppen.

Carnaval

Niet te vergeten, carnaval. Een stad die zich in Noord-Brabant begeeft mogen we tot niet overslaan. Wanneer het carnaval is,  veranderd de naam naar het Lampegat. Je kan hier vrijdags om 3 uur al beginnen met feesten. En zaterdag gaan we door met de grote optocht.

Evenementen

Nu we het over carnaval hebben gehad moeten de andere feestje natuurlijk ook aanbod komen. Er zijn namelijk een hoop evenementen te vinden in de binnenstad van Eindhoven. Grote maar ook kleine festivals spelen zich hier af. Het bruist er van de kunst en cultuur. In de winter zijn er leuke kerstmarkten en kan je zelfs nog schaatsen op een mooie ijsbaan!

Dus als je twijfelde of Eindhoven een leuke stad is om een dagje of een weekendje naar toe te gaan, niet doen! Gewoon gaan!

 

Rate this post

Plaats een reactie