Home » Auto » Milieusticker voor Duitsland kopen

Milieusticker voor Duitsland kopen

Moet ik een milieusticker hebben als ik met de auto naar Berlijn ga?

Duitsland is al jaren een van de populairste vakantielanden voor Nederlanders. Veelal maakt men een stedentrip, want Duitsland beschikt over de mooiste steden van Europa. Neem bijvoorbeeld Berlijn: deze stad heeft veel voor haar bezoekers te bieden: diverse musea, leuke cafés en ruime uitgaansmogelijkheden. Berlijn beschikt als Europese metropool tevens over een enorme geschiedenis. In veel plekken in Berlijn is haar roemruchte historie vastgelegd. Het Rijksdaggebouw en de Brandenburger Tor zijn hiervan goede voorbeelden. Gezien de afstand kiezen veel Nederlanders ervoor om met de eigen auto naar Berlijn te gaan. Bovendien maakt het ook mogelijk om ook nog andere mooie steden te bezoeken. Waar je wel aan moet denken is dat in de meeste grote Duitse steden zoals Berlijn een milieusticker verplicht is. De milieusticker heeft als doel om auto’s die niet schoon zijn te weren uit bepaalde stedelijke gebieden. Dit heeft een verbetering van de luchtkwaliteit tot gevolg. Met name fijnstof brengt ernstige gezondheidsschade met zich mee. Stadsbesturen in Duitsland hebben de mogelijkheid om gebieden aan te wijzen waar een milieusticker verplicht is. Uiteraard zijn dit de gebieden waar veel mensen wonen en ook waar veel auto’s rijden. Deze regeling geldt niet uitsluitend voor onze oosterburen. Ook Nederlanders en andere buitenlanders dienen een milieusticker te hebben.

Wat voor milieusticker moet ik kopen

De milieusticker wordt afgegeven op basis het bouwjaar en het type brandstof. Dit gebeurt aan de hand van de gegevens van uw kenteken. Er zijn vervolgens 2 typen milieustickers al naar gelang de viezigheid van uw auto. De gele milieusticker is het minimumniveau waar de auto milieutechnisch aan moet voldoen. Schone auto’s krijgen een groene sticker. Deze geeft toegang tot alle milieuzones in Duitsland.

Als de auto niet in bovenstaande categorieën valt krijgt het helemaal milieusticker. De auto mag niet in een milieuzone rijden. De boetes zijn overigens niet kinderachtig; In sommige steden worden boetes uitgedeeld van €40 of hoger. Dan is het toch beter om een milieusticker kopen en voorkom daarmee veel vakantiestress. Een milieusticker voor Duitsland koopt u het eenvoudigst via de website GoedkoopDuitsland.nl. Via deze website kunt u voor Nederland de goedkoopste Milieustickers  bemachtigen.

Rate this post

Plaats een reactie